MarineTraffic - Θέσεις πλοίων και σκαφών σε πραγματικό χρόνο

MarineTraffic - Σε πραγματικό χρόνο οι θέσεις των πλοίων

Το MarineTraffic είναι μία απίθανη web εφαρμογή που σίγουρα θα βρεις ενδιαφέρουσα, είτε ταξιδεύεις, είτε απλά σου αρέσουν τα καράβια και η γεωγραφία. Πρόκειται για ένα ζωντανό χάρτη, στον οποίο εμφανίζονται οι τοποθεσίες όλων των πλοίων και σκαφών.

Η ενημέρωσή της θέσης γίνεται σε πραγματικό χρόνο, μέσω των δεδομένων του δικτύου AIS. Στο MarineTraffic θα βρεις εμπορικά πλοία, επιβατικά, οχηματαγωγά, ή ακόμη και απλά σκάφη αναψυχής. Όπως είναι λογικό ο χάρτης είναι παγκόσμιος, έτσι στην αρχή το πιο πιθανό είναι να τρομάξεις. Για καλύτερη αναγνώριση, το MarineTraffic εμφανίζει με διαφορετικό χρώμα κάθε τύπο πλοίου. Για παράδειγμα με μπλε, θα βρεις τα επιβατικά πλοία.

Ωστόσο, αν σε ενδιαφέρει ένα συγκεκριμένο πλοίο, για παράδειγμα αν είσαι μέσα σε αυτό και ταξιδεύεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την λειτουργία αναζήτησης. Έπειτα μπορείς να δεις την ταχύτητα με την οποία κινείται το καράβι, αλλά και τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης στο επόμενο λιμάνι. Παράλληλα, υπάρχουν φωτογραφίες για τα περισσότερα πλοία, όπως και πληροφορίες για την κατασκευή και τα χαρακτηριστικά τους. Όσον αφορά τα λιμάνια, μπορείς να δεις λίστες με αναχωρήσεις και αφίξεις στα περισσότερα από αυτά.

Εκτός από την πλοήγηση μέσω της ιστοσελίδας, το Marine Traffic διαθέτει τις δικές του εφαρμογές για Android και iOS smartphones. Τέλος, η επί πληρωμή έκδοσή του προσθέτει ακόμη περισσότερες δυνατότητες, οι οποίες σίγουρα θα τραβήξουν το ενδιαφέρον όσων έχουν «κόλλημα» με τα πλοία.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.marinetraffic.com

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal