MyHealth - Διαθέσιμη νέα εφαρμογή για πρόσβαση σε ιατρικές συνταγές και ιατρικά παραπεμπτικά

άυλη συνταγογράφηση εφαρμογή παραπεμπτικά και συνταγές


Η προσπάθεια ψηφιοποίησης του Ελληνικού Κράτους συνεχίζεται και σειρά έχει το MyHealth! Πρόκειται για τη νέα εφαρμογή που έγινε πριν λίγες ώρες διαθέσιμη και αφορά την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την υγεία τους.
 
Η εφαρμογή συνεργάζεται με την άυλη συνταγογράφηση (ehealth.gov.gr) για να προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση σε συνταγές και παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί για το ΑΜΚΑ τους από το 2020 και έπειτα. Μέσω της εφαρμογής μπορούμε να εμφανίσουμε τις εκκρεμείς, τις προσεχείς και τις εκτελεσμένες συνταγές μας, με πληροφορίες για κάθε συνταγή αλλά και τα φάρμακα που περιλαμβάνει. Αντίστοιχα, μέσω του MyHealth αποκτούμε πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Ιατρικές Βεβαιώσεις που έχουν εκδοθεί στο ΑΜΚΑ μας. Τέλος, μέσω αυτής μπορούμε να λάβουμε ειδοποιήσεις για νέες συνταγές ή παραπεμπτικά που εκδίδονται για το ΑΜΚΑ μας.

Η εφαρμογή είναι ασφαλής, κάνοντας χρήση του 2 factor authentication, ενώ η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει και με βιομετρικά στοιχεία, όπως είναι το δακτυλικό αποτύπωμα και το Face ID.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, έως τα τέλη του 2021 θα έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε συνταγές και παραπεμπτικά που εκδόθηκαν από το 2012 και έπειτα!


Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS
Κατασκευαστής: Hellenic Republic
Πηγή: Google Play Store, App Store
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram