NewPipe - Μία εκπληκτική δωρεάν εφαρμογή για αναπαραγωγή YouTube στο background και δυνατότητα λήψης των βίντεο

YouTube στο background κατέβασμα τραγουδιών


Το NewPipe είναι ίσως μία από τις καλύτερες εφαρμογές για όσους χρησιμοποιούν πολύ το YouTube από το κινητό τους. Πρόκειται για μία μη-επίσημη εφαρμογή, μέσω της οποίας έχουμε πρόσβαση σε όλα τα βίντεο και το υλικό που υπάρχει στη γνωστή πλατφόρμα, μαζί με κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά τα οποία είναι και τα πιο ενδιαφέροντα.

Με το NewPipe μπορούμε να συνεχίσουμε να ακούμε το βίντεό μας, ακόμη και αν κλειδώσουμε τη συσκευή μας. Αν πάλι θέλουμε να ακούμε κάποιο podcast ενώ κάνουμε άλλη εργασία, γίνεται μέσω του «floating» player. Παράλληλα, μπορούμε να κατεβάσουμε εύκολα ένα βίντεο από το YouTube, ή να κατεβάσουμε μόνο ήχο, αν πρόκειται για podcast ή μουσικό κομμάτι. Φυσικά, μπορούμε να δούμε τα πάντα από το Youtube, αλλά και να τα κατεβάσουμε χωρίς κανέναν περιορισμό ακόμη και τα livesstream, βίντεο με υπότιτλους ή και σχόλια, σε ποιότητα που φτάνει έως και ανάλυση 4K. Παρότι δεν χρειάζεται να συνδεθούμε με κάποιον Google λογαριασμό, μας δίνεται η δυνατότητα να εγγραφούμε σε κανάλια αλλά και να δούμε το ιστορικό μας!

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του NewPipe που είναι αρκετά για να μας πείσουν να κάνουμε την αλλαγή. Για την ώρα το NewPipe υποστηρίζει το YouTube, μπορούμε όμως να έχουμε πρόσβαση σε δοκιμαστική φάση (beta) και στα SoundCloud, Bandcamp και άλλες υπηρεσίες.

Η εγκατάστασή του, μπορεί να γίνει με δύο «πλάγιους» τρόπους καθώς η Google, όπως είναι λογικό, δεν επιθυμεί τέτοιου είδους εφαρμογές στο PlayStore. Μπορείς να κατεβάσεις το σχετικό .apk αρχείο μέσω του παρακάτω συνδέσμου και έπειτα να το εγκαταστήσεις στην συσκευή σου, εφόσον έχεις ενεργοποιήσει την εγκατάσταση εφαρμογών από τρίτες πηγές.
Διαφορετικά, μπορείς να εγκαταστήσεις το F-Droid και έπειτα να προσθέσεις στα repositories το NewPipe, με τον τρόπο που αναγράφεται εδώ.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το Vanced, μία παρόμοια εφαρμογή που σας έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν, αποτελεί την προσωπική μας επιλογή.

Έκδοση: 0.21.8
Μέγεθος: 8.66MB
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Team New Pipe
Πηγή: newpipe.net
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram