Passliss - Φτιάχνουμε ισχυρούς και τυχαίους κωδικούς με ένα κλικ

δημιουργία ασφαλών τυχαίων κωδικών

Η δημιουργία και η χρήση ασφαλών κωδικών είναι μία σημαντική διαδικασία για όσους θέλουμε να προστατεύουμε τις συσκευές και τους λογαριασμούς μας. Το Passliss είναι ένα πολύ απλό και ελαφρύ πρόγραμμα ανοικτού κώδικα που μας βοηθάει να δημιουργήσουμε «απροσπέλαστους» κωδικούς!

Αφού τρέξουμε το πρόγραμμα, θα χρειαστεί να επιλέξουμε κάποια από τα χαρακτηριστικά του κωδικού μας. Για παράδειγμα, το μήκος των χαρακτήρων που θα έχει, χρήση πεζών και κεφαλαίων, αριθμούς ή και ειδικούς χαρακτήρες. Έπειτα και εφόσον μεταβούμε στη καρτέλα strength, το πρόγραμμα θα μας ενημερώσει για το πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός μας.

Όλα τα παραπάνω είναι κάποιες απλές αλλά πολύ χρήσιμες δυνατότητες του Passliss. Μέσω του συνδέσμου που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου, μπορούμε να κάνουμε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσής του.

Ωστόσο, αν επιθυμούμε να έχουμε πραγματικά ασφαλείς κωδικούς, οφείλουμε να χρησιμοποιούμε διαφορετικούς κωδικούς για κάθε υπηρεσία. Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει ένας password manager και περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στο σχετικό άρθρο μας.

Έκδοση: 1.6
Μέγεθος: 3.5ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: Leo Corporation
Πηγή: https://github.com/Leo-Corporation
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram