PurpleAir - Δες σε πραγματικό χρόνο την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα σε κάθε περιοχή

ατμόσφαιρα αττική
 
Ένα από τα online εργαλεία που ανακαλύψαμε πρόσφατα ακούει στο όνομα PurpleAir. Πρόκειται για μία ιστοσελίδα που παρέχει πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα στην ατμόσφαιρα.

Το δίκτυο του PurpleAir αποτελείτε από αισθητήρες νέου τύπου, που χρησιμοποιούν λέιζερ για να μετρήσουν τα μικροσωματίδια PM1.0, PM2.5 και PM10. Ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί αισθητήρα από την εταιρία και να τον χρησιμοποιεί σπίτι του. Θα χρειαστεί μόνο πρόσβαση σε ρεύμα και WiFi.

Η παραπάνω ευκολία εγκατάστασης είναι και ο λόγος που το PurpleAir παρέχει έγκυρα δεδομένα με κάλυψη σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Ακόμη και σε μικρότερες πόλεις της χώρας μας, υπάρχει αισθητήρας και εμφανίζονται δεδομένα για την ποιότητα του αέρα. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορες μονάδες μέτρησης, ενώ μπορεί να παρακολουθεί τις τιμές είτε ζωντανά, είτε να βλέπει τους μέσους όρους των τελευταίων δέκα λεπτών.

 
Από ότι θα δείτε και στον χάρτη, τα αστικά κέντρα έχουν σημαντικό θέμα μόλυνσης, ενώ μη πυκνοκατοικημένες περιοχές έχουν καλύτερη ποιότητα αέρα.
 
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.purpleair.com
 
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram