Scheme Color - Μία βάση δεδομένων με άπειρες παλέτες χρωμάτων για κάθε χρήση

ιστοσελίδα με παλέτες χρωμάτων


Ετοιμάζεις μία νέα επιχείρηση και ψάχνεις logo; Θες να φτιάξεις μία ιστοσελίδα; Είσαι επαγγελματίας ή ερασιτέχνης γραφίστας; Θέλεις απλά να διακοσμήσεις το σαλόνι σου; Το Scheme Color είναι η κατάλληλη ιστοσελίδα για σένα.

Πρόκειται για μία online πλατφόρμα που φτιάχτηκε εξαρχής για να βοηθήσει την κοινότητα. Οι δημιουργοί του έχουν περισυλλέξει άπειρες παλέτες χρωμάτων, οι οποίες είναι πλήρως οργανωμένες. Μπορούμε να αναζητήσουμε παλέτες με βάση το χρώμα ή με βάση το θέμα, χρησιμοποιώντας λέξεις που ταιριάζουν με αυτό. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η ιστοσελίδα εμφανίζει και φωτογραφίες (π.χ. από σπίτια), όπου γίνεται χρήση συγκεκριμένης παλέτας.

Αφού επιλέξουμε μία παλέτα,  μπορούμε να επεξεργαστούμε τα χρώματά της. Στη συνέχεια μπορούμε να αντιγράψουμε τους κωδικούς HEX, RGB και CMYK, είτε για να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια ακριβώς χρώματα σε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων, είτε για να τα κρατήσουμε για κάποιο project. Εκτός αυτού, μπορούμε να κατεβάσουμε την παλέτα ως εικόνα!

Εμείς προσθέσαμε ήδη το Scheme Color στους σελιδοδείκτες μας, καθώς φαίνεται πως θα μας ξελασπώσει μελλοντικά!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.schemecolor.com

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram