JDownloader - Κατεβάζουμε από το ίντερνετ με τον γρηγορότερο τρόπο

JDownloader - Διαχείριση των Downloads

Το JDownloader είναι ένα δωρεάν εργαλείο που θα ήθελε να έχει ο κάθε χρήστης διαδικτύου ο οποίος σέβεται τον εαυτό του. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, πρέπει οπωσδήποτε να το κατεβάσεις διότι είναι εντελώς δωρεάν, ανοικτού κώδικα και αυτό που κάνει είναι να διαχειρίζεται τα «κατεβάσματά» μας από το διαδίκτυο και το κάνει τόσο εύκολα και γρήγορα όσο θα έπρεπε. Πίσω από το πρόγραμμα βρίσκεται μια τεράστια κοινότητα προγραμματιστών που πραγματικά θα ζήλευαν εταιρίες μεγάλων εμπορικών εφαρμογών. Αν σου θυμίζει κάτι άλλο, σίγουρα θα είναι το επίσης εκπληκτικό Free Download Manager που παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο. 

Με το JDownloader θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε το download ενός ή περισσοτέρων αρχείων ταυτόχρονα, να τα σταματήσουμε, να συνεχίσουμε αργότερα τη λήψη και να μην έχουμε προβλήματα με τη ταχύτητα. 

Επίσης, μπορεί να κατεβάσει βίντεο από το Youtube και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες. Ειδικά από το Youtube, έπαθα τη πλάκα μου όταν είδα ότι αφού αντιγράψουμε (copy) το link του βίντεο που θα κατεβάσουμε, αμέσως το JDownloader, «καταλαβαίνει» την αντιγραφή και μας εμφανίζει άμεσα το βίντεο και έτοιμο προς κατέβασμα, δηλαδή χωρίς να κάνουμε επικόλληση (Paste). 
Επίσης, μαζί με το βίντεο κατεβαίνει ξεχωριστά και ο ήχος, το κείμενο της περιγραφής (που υπάρχει στο Youtube), ακόμα και η εικόνα (Thumbnail) που συνοδεύεται από το βίντεο. Όπως προανέφερα, η ταχύτητα κατεβάσματος είναι η καλύτερη που έχω δει μέχρι στιγμής από δωρεάν εφαρμογή. 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε το εξελληνισμένο περιβάλλον της εφαρμογής και ότι είναι cross platform, δηλαδή υπάρχουν εκδόσεις για Windows, Mac και Linux λειτουργικά συστήματα. 

Σημαντικό: Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα μας ζητηθεί να εγκαταστήσουμε τρίτες (διαφημιστικές) εφαρμογές. Δεν είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε γι' αυτό και μας δίνεται η επιλογή να το απο-επιλέξουμε. Επίσης, όταν κατεβάσεις το JDownloader, μπορεί το Antivirus που έχεις, να μην αντιδράσει σωστά, διότι το «βλέπει» ως επικίνδυνο αρχείο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πρόκειται για λανθασμένο «συναγερμό».

Έκδοση: 2
Μέγεθος: 43.2 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All, Mac, Linux
Κατασκευαστής: jdownloader.org
Πηγή: jdownloader.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram