«Μίκη Θεοδωράκη Ιστορίες» - Δωρεάν βιβλίο για τον μεγάλο Έλληνα Συνθέτη (με δύο CD)

«Μίκη Θεοδωράκη Ιστορίες» - Δωρεάν βιβλίο για τον μεγάλο Έλληνα Συνθέτη (με δύο CD)


Το «Μίκη Θεοδωράκη Ιστορίες» είναι ένα εκπληκτικό εκπαιδευτικό βιβλίο για τον Μίκη Θεοδωράκη, συνοδευόμενο από δύο CD, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε εντελώς δωρεάν από τις σελίδες του mikisguide.gr, βιβλίο που εκδόθηκε το 2005 από τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Κρήτης / Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων. 

Το εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από ένα βιβλίο που περιέχει ένα διπλό ηχητικό, ψηφιακό δίσκο (CD). 

To CD περιλαμβάνει: 
Προσωπικές ΙΣΤΟΡΙΕΣ του Μίκη Θεοδωράκη, τις οποίες αφηγείται ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης, και οι οποίες συνοδεύονται από αντιπροσωπευτικά μουσικά δείγματα από το πολύπλευρο έργο του συνθέτη αλλά και από αποσπάσματα μουσικών έργων που επηρέασαν αποφασιστικά τη μουσική του πορεία.

Το βιβλίο περιλαμβάνει:
1. Ενδεικτικές προτάσεις για τη χρήση του υλικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
2. Βιογραφικό σημείωμα του Μίκη Θεοδωράκη.
3. Ενημερωτικό υλικό για όλα τα γεγονότα, ιστορικά, πολιτικά, πολιτιστικά, ελληνικά και παγκόσμια και επεξηγήσεις των μουσικών όρων στους οποίους γίνεται αναφορά στο CD. 
4. Στίχοι των τραγουδιών (µε την ορθογραφία και τον τονισμό του πρωτότυπου), 
5. Βιογραφικά των συντελεστών και τα στοιχεία παραγωγής των μουσικών έργων που ακούγονται καθώς και σχόλια του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη και μελετητών του έργου του.
6. Φωτογραφίες και άλλο οπτικό υλικό.
7. Τις πηγές απ΄ όπου αντλήθηκαν τα παραπάνω πληροφοριακά στοιχεία, σχετική βιβλιογραφία και κατάλογο ιστοσελίδων, στις οποίες μπορούν να ανατρέξουν όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερη ενημέρωση.

σ.σ: Στο download link που σας δίνουμε, θα μεταφερθείτε στο site που φιλοξενεί το βιβλίο σε PDF μορφή, ελεύθερο για κατέβασμα ή για online ανάγνωση, όπως επίσης θα βρείτε και τα ηχητικά αρχεία με τις αφηγήσεις και τα μουσικά αρχεία. 

Είδος αρχείου: PDF, MP3
Μέγεθος: 19.6 MB
Σελίδες:113
Επιμέλεια: Έμμυ Παπαβασιλείου, Δημήτρης Μαριδάκης
Πηγή: mikisguide.gr/
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram