[How to]: Ξεκλειδώνουμε το κρυφό «Power Plan» των Windows για απόλυτες επιδόσεις

καλύτερες επιδόσεις, κρυφό power plan windows

Τα Power Plans ή οι επιλογές διαχείρισης ενέργειας στα Ελληνικά, είναι ένα χαρακτηριστικό των Windows που απασχολεί κυρίως τους κατόχους laptop. Σήμερα, θα δούμε στον σύντομο οδηγό μας πώς μπορούμε να εμφανίσουμε ένα κρυφό Power Plan, το οποίο υπόσχεται απόλυτες επιδόσεις. 

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και αρχικά θα χρειαστεί να ανοίξουμε τη γραμμή εντολών του υπολογιστή μας. Έπειτα πληκτρολογούμε την μοναδική εντολή που θα χρειαστεί γι' αυτή τη δουλειά, και είναι η παρακάτω: 


powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61


Όπως φαίνεται και στην εικόνα, αυτή η εντολή αρκεί για την εμφάνιση του κρυφού αυτού Power Plan.



Πλέον, η επιλογή αυτή (Ultimate Performance) θα εμφανίζεται στις Επιλογές Διαχείρισης Ενέργειας, μέσα στη κατηγορία Υλικό και Ήχος του Πίνακα Ελέγχου. Αν δεν εμφανιστεί άμεσα, θα χρειαστεί να κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή μας.




Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενεργοποίηση του «Ultimate Performance» αυξάνει τις επιδόσεις του υπολογιστή στο μέγιστο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη κατανάλωση.  Επομένως έχει αντίκτυπο σε αυτή και ειδικά στην περίπτωση των laptops, η μπαταρία θα καταναλώνεται πολύ πιο γρήγορα.


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram