«1984» - Το διασημότερο βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ, δωρεάν σε ebook

Τζορτζ Όργουελ - 1984

Το «1984» είναι ο τίτλος του τελευταίου μυθιστορήματος του Τζορτζ Όργουελ. Θεωρείται βιβλίο-σταθμός του 20ού αιώνα στην πολιτική σκέψη. Ο Όργουελ έγραψε το βιβλίο το 1948 (από αναριθμητισμό αυτού του έτους προέρχεται και ο τίτλος του έργου) και το εξέδωσε το 1949. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει επηρεάσει σημαντικά τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά στον Μεγάλο Αδελφό, τον (ανύπαρκτο) πολιτικό ηγέτη της χώρας, «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ» (Big Brother is watching you). Ο Μεγάλος Αδελφός αποτελεί σήμερα έκφραση που υποδηλώνει καθεστώς παρακολούθησης.

Το 1984 είναι ένα βιβλίο που περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου, του Γουίνστον Σμιθ, στον εφιαλτικό κόσμο της Ωκεανίας, μιας χώρας που βρίσκεται κάτω από ένα δυστοπικό απολυταρχικό καθεστώς, στο οποίο όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση. 

Σήμερα, έχουμε τη χαρά να το αποκτήσουμε εντελώς δωρεάν, χάρη στην εκπληκτική μετάφραση στα Ελληνικά, από την Ευρυδίκη Αμανατίδου και το Openbook, που ανέλαβε την ηλεκτρονική του έκδοση! Επομένως, μέχρι τώρα έχουμε δύο έργα του Τζορτζ Όργουελ, «Η Φάρμα των Ζώων» και το «1984», και τα δύο από την ίδια μεταφράστρια και τις ίδιες εκδόσεις. 


Είδος αρχείου: PDF, Kindle mobi, ePub, online
Μέγεθος: 3.1 MB
Σελίδες: 340
Συγγραφέας: Τζορτζ Όργουελ
Μετάφραση: Ευρυδίκη Αμανατίδου
Πηγή/Εκδόσεις: openbook.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram