[21/10]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

21 Οκτωβρίου: Σαν σήμερα στην τεχνολογία

• Την 21 Οκτωβρίου του 1991, στην έκθεση υπολογιστών COMDEX στο Λας Βέγκας, η Apple παρουσιάζει την πρώτη σειρά φορητών υπολογιστών PowerBook, τους PowerBook 100, PowerBook 140 και PowerBook 170. Ο πρώτος πραγματικά φορητός Macintosh, η σειρά PowerBook επαναπροσδιόρισε τους φορητούς υπολογιστές και έθεσε τον πήχη για μελλοντικά σχέδια φορητών υπολογιστών. Για παράδειγμα, τα PowerBooks ήταν ο laptops που είχαν ένα trackball τοποθετημένο μπροστά από το πληκτρολόγιο. Οι περισσότεροι μέχρι τότε φορητοί υπολογιστές της εποχής λειτουργούσαν με DOS και ως εκ τούτου ήταν προσανατολισμένοι στο πληκτρολόγιο, απαιτώντας τη χρήση εξωτερικών ποντικιών.

• Την 21 Οκτωβρίου του 1998 η Nintendo «έδωσε» χρώμα στο Game Boy, κυκλοφορώντας το Game Boy Color με έγχρωμη οθόνη. Σε 6 διαφορετικές χρωματικές εκδόσεις και με τη δυνατότητα να παίζουν οι «κάσετες» από τον προκάτοχό του. Αρχικά κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία και τον επόμενο μήνα σε Ευρώπη και στις Η.Π.Α.
Το Game Boy Color (συντομογραφία GBC) ήταν λίγο μεγαλύτερο από το Game Boy Pocket (επανασχεδιασμένο Game Boy που είχε κυκλοφόρησε το 1996). Το GBC διαθέτει έγχρωμη οθόνη, όμως δεν είχε οπίσθιο φωτισμό.


Πηγή: Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram