e-me: Ένας ολοκληρωμένος ψηφιακός χώρος εργασίας και συνεργασίας

e-me: ψηφιακός χώρος εργασίας και συνεργασίας

Η e-me είναι μία φανταστική εκπαιδευτική πλατφόρμα με πάρα πολλές λειτουργίες. Εάν θέλουμε να έχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον με σύγχρονη και φιλική εμφάνιση, όπου θα μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να επικοινωνούμε, να αποθηκεύουμε και να ανταλλάζουμε αρχεία, να δημιουργούμε περιεχόμενο και να αναδεικνύουμε την εργασία φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών, τότε η e-me είναι μονόδρομος. H e-me έχει δύο εκδόσεις, την «Επίσημη έκδοση» και την «e-me για όλους».

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει ψηφιακά εργαλεία για την υποστήριξη της διδασκαλίας και της μάθησης, όπως:
  • ηλεκτρονικό πορτφόλιο 
  • σύστημα αποθήκευσης και διαμοιρασμού αρχείων 
  • σύστημα ανάθεσης και παρακολούθησης εργασιών 
  • εργαλείο ανάπτυξης διαδραστικών μαθησιακών αντικειμένων 
  • ατομικά και συνεργατικά ιστολόγια 
  • σύγχρονη επικοινωνία μέσω κλήσεων ήχου / βίντεο και μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο 
Ποια είναι όμως η διαφορά μεταξύ της επίσημης έκδοσης της e-me και της «e-me για όλους»;

Οι δύο εκδόσεις παρέχουν τις ίδιες δυνατότητες και διαφοροποιούνται μόνο ως προς τη δυνατότητα πρόσβασης. Στην επίσημη e-me δίνεται έμφαση στο ασφαλές περιβάλλον και κατά συνέπεια παρέχεται πρόσβαση μόνο σε πιστοποιημένους χρήστες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Στην «e-me για όλους» δίνεται έμφαση στην «ευρεία χρήση της» κι έτσι δίνεται πρόσβαση σε οποιονδήποτε χρήστη, είτε αυτός ανήκει στην εκπαιδευτική κοινότητα, είτε όχι.

Βίντεο της ψηφιακής πλατφόρμας


Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ο χώρος εργασίας στην πλατφόρμα e-me μοιάζει με τα περιβάλλοντα των κινητών συσκευών, γεγονός που διευκολύνει στην γρήγορη εξοικείωση με την πλατφόρμα. Μία δοκιμή θα σας πείσει!

Έκδοση: 2.5
Κατασκευαστής: Διεύθυνση Στρατηγικής και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ
Πηγή: https://dschool.edu.gr/
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram