Notally - Μία απίστευτα ελαφριά και μινιμαλιστική δωρεάν εφαρμογή σημειώσεων

εφαρμογή σημειώσεων Android


Σίγουρα στο Google Play Store υπάρχει πλειάδα εφαρμογών που αφορούν τις σημειώσεις. Από περίπλοκες εφαρμογές με πάρα πολλές δυνατότητες και online συγχρονισμό, μέχρι απλές χαριτωμένες εφαρμογές με όμορφα χρώματα για απλές καθημερινές σημειώσεις.

Το Notally ακροβατεί ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, δανείζοντας στοιχεία και από τις δύο. Αρχικά, οφείλουμε να αναφέρουμε πως πρόκειται για μία ανοικτού κώδικα εφαρμογή, που προσφέρεται εντελώς δωρεάν για Android smartphone. Όπως προδίδει και ο «υπότιτλος» που υπάρχει στο Google Play Store, πρόκειται για μία εφαρμογή που στοχεύει στον Μινιμαλισμό.

Το γραφικό περιβάλλον του Notally είναι πάρα πολύ απλό και καθαρό, με τον χρήστη να έχει τη δυνατότητα επιλογής του dark mode. Όσον αφορά τις σημειώσεις, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών λιστών, με δυνατότητα καρφιτσώματος των πιο σημαντικών. Περνώντας στο περιεχόμενο κάθε σημείωσης, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει εμπλουτισμένο κείμενο, με όλες τις γνωστές επιλογές μορφοποίησης να είναι διαθέσιμες, αλλά και να εισάγει συνδέσμους προς ιστοσελίδες και mail διευθύνσεις.

Εκτός των παραπάνω το Notally μας δίνει την επιλογή να εξάγουμε τις σημειώσεις μας σε διάφορα format (PDF, TXT, XML, JSON και HTML), ώστε να μπορούμε να κρατήσουμε και back up. Τέλος, τιμώντας τις αρχές του μινιμαλισμού, η εφαρμογή έχει μέγεθος μικρότερο από 2MB, χωρίς να περιλαμβάνει καμία διαφήμιση ή κάτι ύποπτο.

Έκδοση: 4.2
Μέγεθος: 1.9ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Om Godse
Πηγή: Google Play Store
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram