[18/10]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

18 Οκτωβρίου - Σαν Σήμερα στην Τεχνολογία

• Την 18 Οκτωβρίου του 1954 κυκλοφόρησε το Regency TR-1, το πρώτο ραδιόφωνο τσέπης με τρανζίστορ! Η Texas Instruments και η Industrial Development Engineering Associates (I.D.E.A). συνεργάστηκαν για την κατασκευή του.

Η Texas Instruments είχε άδεια από την Bell, όπως 25 άλλες εταιρείες, για την παραγωγή του τότε νέου germanium τρανζίστορ. Η Regency (στην πραγματικότητα τότε ονομάστηκε I.D.E.A.) κατασκεύαζε ραδιόφωνα με τρανζίστορ μέχρι το 1960, το τελευταίο μοντέλο της ήταν το TR-99. Πωλήθηκαν περίπου 150.000 μονάδες του TR-1.


• Πριν το «Pong», υπήρξε το «Tennis for Two» με τον δημιουργό του να έχει πρότερη εμπειρία στην κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας!

Το «τένις για δύο», είναι το πρώτο βιντεοπαιχνίδι τένις που δημιουργήθηκε ποτέ, το δεύτερο βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών και το πρώτο που δημιουργήθηκε για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Την 18 Οκτωβρίου του 1958, οι επισκέπτες περίμεναν στη σειρά στο Brookhaven National Laboratory (βρίσκεται στην πόλη Upton της πολιτείας New York) για να παίξουν το «Tennis for Two». Ο William Higinbotham, δημιουργός του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού παιχνιδιού, ήθελε να δείξει τις δυνατότητες των υπολογιστών του εργαστηρίου τους καθώς και να τους διασκεδάσουν.


Πηγή: Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (link 1, link 2)
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram