Shutter Encoder - Ένα πανίσχυρο δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής και επεξεργασίας αρχείων βίντεο και εικόνας

πρόγραμμα μετατροπής αρχείων βίντεο εικόνων και ήχου

Το Shutter Encoder είναι ένα πανίσχυρο δωρεάν πρόγραμμα που σίγουρα θα συναρπάσει όσους ασχολούνται με την διαχείριση -και επεξεργασία- αρχείων βίντεο, εικόνων ή ακόμη και ήχου. Πρόκειται για ένα επαγγελματικό εργαλείο με πάρα πολλές δυνατότητες, οι οποίες θα λύσουν τα χέρια μας σε πολλές καταστάσεις. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Αρχικά, μία από τις βασικές λειτουργίες του Shutter Encoder, είναι το encoding. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί το FFmpeg για να προσφέρει δυνατότητες όπως το frame interpolation, η εύρεση διπλότυπων στιγμιότυπων και πολλά ακόμη. Πρόκειται για λειτουργίες που σίγουρα θα απασχολήσουν τον πιο προχωρημένο χρήστη, ενώ ο μέσος χρήστης θα βρει πιο χρήσιμη τη δυνατότητα μετατροπής ενός αρχείου βίντεο από ένα τύπο σε ένα άλλο. Μάλιστα, το πρόγραμμα μας επιτρέπει να κάνουμε περικοπή του βίντεο, ελέγχοντας ποια αποσπάσματά του θα περιλαμβάνονται στο τελικό αρχείο.

Εκτός από τα παραπάνω, το Shutter Encoder επιτρέπει και να επεξεργαστούμε το βίντεό μας, προσθέτοντας λογότυπα και υδατογραφήματα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκεύσουμε συγκεκριμένη περιοχή του βίντεο, ακόμη και να πειράξουμε την αναλογία της ανάλυσής του. Ιδιαίτερα χρήσιμος είναι και ο ενσωματωμένος επεξεργαστής υποτίτλων, ο οποίος μας επιτρέπει να υποτιτλίσουμε το βίντεό μας, χωρίζοντάς το σε κομμάτια. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία που σπάνια συναντάμε σε δωρεάν προγράμματα. Μετά το τέλος του υποτιτλισμού ή χρησιμοποιώντας ένα έτοιμο αρχείο υποτίτλων, μπορούμε να «κάψουμε» τους υπότιτλους μέσα στο ίδιο το βίντεό μας, ώστε να μην έχουμε διαφορετικό αρχείο για αυτούς.

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των δυνατοτήτων το Shutter Encoder μπορεί να κατεβάσει βίντεο από διάφορες ιστοσελίδες, απλά με μία επικόλληση του συνδέσμου τους. Παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει και ως FTP Server, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα απευθείας αποθήκευσης ενός αρχείου που δημιουργήσαμε σε WeTransfer σύνδεσμο! Παράλληλα, μετά το τέλος της επεξεργασίας και του encoding, μας επιτρέπει να «κάψουμε» το βίντεο και σε DVD ή Blu-ray, αν θέλουμε να το έχουμε και σε φυσικό μέσο. Ο χρήστης έχει ταυτόχρονα τη δυνατότητα να ορίσει ο ίδιος πως θέλει να ονομάζονται τα αρχεία που δημιουργεί, ώστε αυτά να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρότυπο.

Πριν κλείσουμε, αξίζει να αναφερθεί πως το Shutter Encoder επιτρέπει και την επεξεργασία εικόνων, υποστηρίζοντας μία πλειάδα διαφορετικών τύπων αρχείων. Μπορούμε να πειράξουμε τα χρώματα μίας εικόνας, να κάνουμε περικοπή, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε φίλτρα LUT. Τέλος, υποστηρίζει και μετατροπή μεταξύ διαφορετικών τύπου αρχείων ήχου, όπως WAV, FLAC, MP3, AAC, AC3 και άλλα!

Το Shutter Encoder διατίθεται εντελώς δωρεάν για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, macOS αλλά και Linux, ενώ διαθέτει και φορητή έκδοση που μας επιτρέπει να το τρέχουμε χωρίς εγκατάσταση.

Έκδοση: 15.5
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Windows, macOS, Linux
Κατασκευαστής: Paul Pacifico
Πηγή: shutterencoder.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram