Τα μυστικά μιας καλής ιστοσελίδας (video)

Καλή ιστοσελίδα - How to

Όσοι από εσάς δραστηριοποιήστε στο διαδίκτυο έχοντας μια ιστοσελίδα ή σκέφτεστε να φτιάξετε μία, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι τα βασικά μια καλής ιστοσελίδας, ευανάγνωστης, ελαφριάς και με το περιεχόμενο που πρέπει ώστε να κάνεις τον αναγνώστη να βρει αυτό που θέλει γρήγορα και εύκολα. 

Ο Βαγγέλης Γράσσος, Μαθηματικός και έμπειρος Προγραμματιστής, ανέβασε ένα βίντεο στο κανάλι του στο Youtube (istream) που εξηγεί σε λιγότερο από δέκα λεπτά, αυτά ακριβώς που πρέπει να ξέρεις ώστε να έχεις μια καλή ιστοσελίδα. Δεν έχω δει πουθενά στο ελληνικό youtube, κάποιον να εξηγεί με ουσιαστικό και χρήσιμο τρόπο τα μυστικά μιας καλή ιστοσελίδας. 

Με λίγα λόγια, ο Βαγγέλης, μας αναφέρει για τους μη τεχνικούς απλούς κανόνες, δηλαδή αυτούς που έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους τους χρήστες και οφείλουμε να τους ακολουθήσουμε.
Μας αναφέρει επίσης την ύπαρξη μιας καλής μηχανής αναζήτησης εντός του website, την απλότητα που πρέπει να έχει μια ιστοσελίδα, να φορτώνει γρήγορα και να είναι κατάλληλα διαμορφωμένη (responsive) ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να έχει εξίσου καλή εμπειρία από τον υπολογιστή και από κινητές συσκευές. 

Νομίζω, οτιδήποτε αναφέρεται στο βίντεο, το dwrean.net είναι μέσα σε αυτούς τους κανόνες και χαίρομαι πολύ γιαυτό. Δες το βίντεο:



Αξίζει να κάνεις μια εγγραφή στο κανάλι του Βαγγέλη Γράσσου ► istream 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram