[Τι Σημαίνει]: Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ)

Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη

Ο όρος τεχνητή νοημοσύνη (AI, από το Artificial Intelligence) αναφέρεται στον κλάδο της πληροφορικής ο οποίος ασχολείται με τη σχεδίαση και την υλοποίηση υπολογιστικών συστημάτων που μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς τα οποία υπονοούν έστω και στοιχειώδη ευφυΐα: μάθηση, προσαρμοστικότητα, εξαγωγή συμπερασμάτων, κατανόηση από συμφραζόμενα, επίλυση προβλημάτων κλπ.

Ο όρος της τεχνητής νοημοσύνης (AI) επινοήθηκε το 1956, αλλά το (AI) έχει γίνει πιο δημοφιλές σήμερα λόγω του αυξημένου όγκου δεδομένων, των προηγμένων αλγορίθμων και των βελτιώσεων στην ισχύ των υπολογιστών και την αποθήκευση των δεδομένων.

Τεχνητή Νοημοσύνη συναντάμε στις «έξυπνες διαφημίσεις» που με τον πολύπλοκο αλγόριθμό τους και με τη βοήθεια των Cookies, σου εμφανίζουν διαφημίσεις κατάλληλες για σένα και τα ενδιαφέροντά σου. 
Επίσης, τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Google και της Tesla του Elon Musk είναι ένα τέτοιο παράδειγμα Τεχνητής νοημοσύνης. Φυσικά, η τεχνητή νοημοσύνη έχει εφαρμογή και στον τομέα της Υγείας, της Γεωργίας, το διαδίκτυο των πραγμάτων (internet of things) με εφαρμογές όπως η ρομποτική σκούπα, το έξυπνο σπίτι κτλ. 

Δες ένα ωραίο infographic με εφαρμογές του AI στην καθημερινότητά μας: 

Τεχνητή νοημοσύνη, ΑΙ και εφαρμογή τους



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram