Facebook Sponsor Blocker - Απολαύστε Facebook xωρίς διαφημίσεις

Κρύβουμε τις διαφημίσεις στο Facebook

To «Facebook Sponsor Blocker» είναι μία δωρεάν επέκταση για chrome-based browsers (Google Chrome, Edge, Chromium κτλ) η οποία εξαφανίζει τις χορηγούμενες δημοσιεύσεις στο facebook, κοινώς τις διαφημίσεις.

Το Facebook εισάγει με τέτοιο τρόπο τις διαφημίσεις του έτσι ώστε να μη μπορούν να αφαιρεθούν με κάποιο κοινό ad-blocker. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία έβαλε δύσκολα στους Adblockers διότι οι διαφημίσεις και τα κανονικά posts μετά βίας ξεχωρίζουν, πράγμα που κάνει δύσκολο το διαχωρισμό τους και επομένως την απόκρυψη των χορηγούμενων δημοσιεύσεων. 

Η συγκεκριμένη επέκταση/εφαρμογή καταφέρνει και αναγνωρίζει αυτές τις διαφημίσεις και τις κρύβει γρήγορα, κάθε φορά που η αρχική μας σελίδα φορτώνει νέες δημοσιεύσεις.
Σε αντίθεση με τα κοινά ad-blockers που αφαιρούν τις διαφημίσεις πριν αυτές εμφανιστούν, το «Facebook Sponsor Blocker» τις αφαιρεί αφού εμφανιστούν στη σελίδα, κάτι που το Facebook δεν μπορεί να ανιχνεύσει ότι συμβαίνει (νομίζει ότι τις βλέπουμε κανονικά).

Με ένα πάτημα πάνω στο εικονίδιο της επέκτασης θα εμφανιστεί ο συνολικός αριθμός διαφημίσεων που έχουν αφαιρεθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Επίσης, το «Facebook Sponsor Blocker» κρύβει και τις διαφημίσεις που εμφανίζονται πάνω δεξιά στη σελίδα (πάνω από τις επαφές).

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η επέκταση λειτουργεί σωστά, ανά πάσα στιγμή όμως το Facebook μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που εισάγει διαφημίσεις στη σελίδα, και τότε θα χρειαστεί αναβάθμιση η επέκταση, αρκεί ο δημιουργός, ο οποίος είναι Έλληνας, να είναι διαθέσιμος να πραγματοποιήσει το upgrade σε εύλογο χρονικό διάστημα. 

Έκδοση
: 1.3
Μέγεθος: 38.5 KB
Browser: Google Chrome (chrome based) 
Κατασκευαστής: Άρης Μελαχροινός
Πηγή: Google Web Store
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram