Αρχαία Ολυμπία - Μία ψηφιακή επίσκεψη στο μοναδικό μνημείο με την βοήθεια προηγμένης τεχνολογίας

επίσκεψη με επαυξημένη πραγματικότητα αρχαίο μνημείο

Δεν είναι ψέμα πως στην χώρα μας υπάρχουν πολύτιμα αρχαία μνημεία, ωστόσο το Ελληνικό Κράτος και οι αρμόδιοι φορείς πολλές φορές δεν τα αναδεικνύουν όσο θα έπρεπε. Φυσικά, πολλές φορές και εμείς οι ίδιοι δεν τα υπολογίζουμε. Ένα από αυτά είναι και η Αρχαία Ολυμπία, ο τόπος που ανάμεσα σε άλλα γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
 
Πρόσφατα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Microsoft προχώρησαν με την κατασκευή ενός πολύ σημαντικού έργου. Με χρήση σύγχρονων εργαλείων και με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργήθηκε μία πιστή αναπαράσταση της Αρχαίας Ολυμπίας, ακριβώς όπως ήταν τα χρόνια της ακμής της, με σημαντική προσοχή στη λεπτομέρεια.
 
Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί μέσα στον διαδραστικό αυτό κόσμο, να επισκεφθεί το εσωτερικό του ναού του Δία και άλλα σημαντικά μνημεία. Μάλιστα μέσω της κάμερας των φορητών συσκευών τους οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν χρήση επαυξημένης πραγματικότητας και να δούνε τα μνημεία να ζωντανεύουν πραγματικά μπροστά στα μάτια τους, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η επίσκεψη μπορεί να γίνει τόσο μέσω της ιστοσελίδας που έχει δημιουργηθεί, αλλά και μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS. Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ψηφιακά την Αρχαία Ολυμπία, μέσω της χρήσης των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας Microsoft HoloLens 2 που βρίσκονται στο μουσείο.


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://olympiacommongrounds.gr/explore


Κατασκευαστής: Hellenic Ministry of Culture and Sports
Πηγή: olympiacommongrounds.gr
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram