Google Classroom - Ένας ελκυστικός τρόπος μετάβασης στη διαδικτυακή μάθηση γρήγορα, εύκολα και δωρεάν

Google Classroom - Δωρεάν και εύκολη πλατφόρμα για ανάθεση εργασιών

Το Google Classroom είναι η ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης της Google που μέχρι και σήμερα έχει περισσότερες από 100.000.000 λήψεις στο Play Store. 

Το Google Classroom είναι μια δωρεάν υπηρεσία για σχολεία, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και οποιονδήποτε έχει προσωπικό λογαριασμό Google. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε ώστε να απλοποιήσει τον μέχρι τώρα τρόπο που διεξάγεται η ανάθεση και η βαθμολόγηση εργασιών και να ενισχύσει τη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Πως λειτουργεί το Google Classroom;

Μέσω της εφαρμογής μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ή περισσότερες ψηφιακές τάξεις και να προσκαλέσουμε τους μαθητές μας ή τους συναδέλφους μας να εγγραφούν. Ως εκπαιδευτικοί μπορούμε να δημιουργήσουμε αναρτήσεις με ανακοινώσεις, ερωτήσεις, υλικό και εργασίες ενώ οι μαθητές ή οι συνάδελφοι μας μπορούν να σχολιάζουν τις αναρτήσεις ή να δημιουργούν και αυτοί αν το επιτρέψουμε από τις ρυθμίσεις.

Δεδομένου ότι είμαστε ήδη εξοικειωμένοι σε πολλά εργαλεία της Google, το Google Classroom είναι ένας ελκυστικός τρόπος μετάβασης στη διαδικτυακή μάθηση γρήγορα, εύκολα και δωρεάν.

Μπορούμε να δούμε τα βασικά για το Google Classroom στο βίντεο του εκπαιδευτικού πληροφορικής κ. Θοδωρή Μπούσιου


Λειτουργικό σύστημα: Web App, Android & iOS
Κατασκευαστής: Google
Πηγή: Google for Education
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram