Historic Borders - Online διαδραστικός χάρτης που εξιστορεί την διαμόρφωση των συνόρων του πλανήτη

historic borders web app

Η αναζήτησή μας στο διαδίκτυο ποτέ δεν σταματά και αυτή τη φορά έχουμε κάτι ενδιαφέρον για τους φίλους της Γεωγραφίας και της Ιστορίας. Το Historic Borders είναι μία φανταστική web εφαρμογή, προσβάσιμη εντελώς δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας της.

Αφού επισκεφθούμε το Historic Borders έχουμε στη διάθεσή μας δύο εργαλεία/κύρια στοιχεία. Το πρώτο είναι ένας διαδραστικός παγκόσμιος χάρτης, την προβολή του οποίου μπορούμε να αλλάξουμε από 2D σε 3D (υδρόγειο σφαίρα) οποιαδήποτε στιγμή. Παράλληλα, στο πάνω τμήμα της σελίδας, έχουμε μία γραμμή με έτη, μέσα από τα οποία ελέγχουμε τον «χρόνο».

Ο χρόνος ξεκινά από το 123.000 π.Χ. με την εμφάνιση των πρώτων διαφορετικών «φυλών» στη γη, ενώ συνεχίζει μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Από την εμφάνιση των πρώτων πολιτισμών, μέχρι τις πρώτες μεγάλες αυτοκρατορίες, αλλά και την εποχή του Διαφωτισμού και μετέπειτα των Παγκοσμίων Πολέμων, ο χάρτης συνεχώς μεταλλάσσεται και παρουσιάζει τα υπάρχοντα κράτη και τα σύνορά τους. Σίγουρα οι λάτρεις της Γεωγραφίας θα χαλάσουν πολλές ώρες ταξιδεύοντας στον χρόνο, κάτι που συνέβη και με εμάς.

Για να χρησιμοποιήσει κανείς το Historic Borders αρκεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του, μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: historicborders.app

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram