Kik - Η απλούστερη εφαρμογή δωρεάν επικοινωνίας που δεν απαιτεί λογαριασμό ή αριθμό τηλεφώνου

εφαρμογή συνομιλιών Kik επικοινωνία μηνύματα

Εσύ, έχεις Kik; Μάλλον όχι, αλλά τουλάχιστον μάθε τι είναι! Το Kik Messenger, ή πιο απλά σκέτο Kik, είναι μία πολύ γνωστή εφαρμογή επικοινωνίας. Όπως είναι λογικό και όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εφαρμογές του είδους, η επικοινωνία μεταξύ των χρηστών είναι εντελώς δωρεάν και απαιτείται μόνο μία σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Kik και αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι η ανωνυμία των χρηστών του. Για να χρησιμοποιήσει κανείς το Kik δεν απαιτείται να χρησιμοποιηθεί ένας αριθμός τηλεφώνου, ούτε μία πραγματική διεύθυνση email. Αρκεί να δημιουργήσουμε ένα username (όνομα χρήστη) και έπειτα θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε με φίλους ή να συμμετάσχουμε σε ομαδικές συνομιλίες. Οι χρήστες μπορούν να ανταλλάζουν μηνύματα, βίντεο και εικόνες/φωτογραφίες, διατηρώντας την «ανωνυμία» τους.
Βέβαια, το Kik δεν υποστηρίζει κρυπτογράφηση end-to-end, ενώ η εταιρία κρατά αρχείο των διευθύνσεων IP που χρησιμοποιεί κάθε χρήστης. Με βάση το παραπάνω, οι χρήστες οφείλουν να είναι προσεκτικοί με ότι μοιράζονται και να μην στέλνουν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες.
 
Για να χρησιμοποιήσει κανείς το Kik, αρκεί να το κατεβάσει, εντελώς δωρεάν στο smartphone ή στο tablet του, μέσω του Google Play Store ή του App Store της Apple.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS
Κατασκευαστής: Kik Interactive
Πηγή: kik.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram