PayPal - Εύκολη αποστολή και παραλαβή χρημάτων & ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο

paypal αποστολή χρημάτων σύνδεση με τράπεζα


Σίγουρα αν χρησιμοποιείς το διαδίκτυο συστηματικά, θα έχεις ακούσει τη λέξη PayPal. Τι είναι όμως το PayPal και πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις;

Τι είναι το Paypal
Πρόκειται για μία online πλατφόρμα πληρωμών, στην οποία ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό εντελώς δωρεάν. Έπειτα δημιουργείται ένα ψηφιακό πορτοφόλι στο οποίο μπορεί να λάβει χρήματα από άλλους, αλλά και να δώσει χρήματα σε άλλους. Αρκεί να γνωρίζουμε το email που χρησιμοποίησε κάποιος για να εγγραφεί στην υπηρεσία και έπειτα μπορούμε να του στείλουμε χρήματα. Τα χρήματα που λαμβάνουμε προστίθενται στο πορτοφόλι μας, ή αλλιώς στο PayPal balance μας.

Αγορές μέσω Paypal
Περνώντας στη δεύτερη σημαντική λειτουργία του PayPal, έχουμε τις αγορές μέσω αυτού. Ένας μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών καταστημάτων -ή υπηρεσιών- δέχονται ως τρόπο πληρωμής το PayPal. Το PayPal λειτουργεί ως μεσάζοντας στις συναλλαγές μας, αποτελώντας ένα μέτρο ασφαλείας, αφού ανά πάσα στιγμή μπορούμε να «προσβάλλουμε» μία συναλλαγή, αν το κατάστημα δεν μας έστειλε ποτέ το αντικείμενο που αγοράσαμε. Οι online αγορές μέσω PayPal είναι κάτι πολύ απλό, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να εισάγουμε την email διεύθυνση και τον κωδικό μας, για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή. 

Πως βάζουμε χρήματα στο Paypal 
Αρκεί να εισάγουμε τα στοιχεία μίας χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας στον PayPal λογαριασμό μας και έπειτα η υπηρεσία θα τραβάει από εκεί χρήματα για τις αγορές μας. Στη περίπτωση δε που συνδέσουμε έναν τραπεζικό λογαριασμό στο PayPal, μπορούμε να μεταφέρουμε χρήματα από τον PayPal λογαριασμό μας στον τραπεζικό μας λογαριασμό, όποιας τράπεζας και να είναι. Τα χρήματα εμφανίζονται μετά από λίγες εργάσιμες.

Για να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε το PayPal αρκεί να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα του ή να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή του στην Android ή iOS συσκευή μας.


Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS, Web
Κατασκευαστής: PayPal
Πηγή: paypal.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram