Private Bookmarks - Προστατεύουμε τους σελιδοδείκτες μας με κωδικό εντελώς δωρεάν

Σελιδοδείκτες με προστασία κωδικού


Συνεχίζοντας την αναζήτηση έξυπνων και χρήσιμων προσθέτων για τον Mozilla Firefox, πέσαμε πάνω στο Private Bookmarks. Η πρώτη αντίδραση ήταν «πώς δεν το σκεφτήκαμε νωρίτερα», καθώς πρόκειται για μία πολύ απλή ιδέα που θα φανεί χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις.

Το Private Bookmarks, όπως προδίδει και το όνομά του, μας επιτρέπει να φτιάξουμε «ιδιωτικούς» σελιδοδείκτες. Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να παραμείνει ένας σελιδοδείκτης ιδιωτικός; Μα φυσικά να τον προστατεύουμε με κωδικό. Αφού εγκαταστήσουμε το Private Bookmarks ενεργοποιείται ένας κρυφός φάκελος σελιδοδεικτών, ο οποίος προστατεύεται με κωδικό της επιλογή μας. Ο φάκελος εμφανίζεται στην κατηγορία «Άλλοι σελιδοδείκτες» μόλις ο χρήστης πληκτρολογήσει των σωστό κωδικό. Μάλιστα, από προεπιλογή ο φάκελος λειτουργεί μόνο όταν βρισκόμαστε σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, ωστόσο αυτό αλλάζει μέσα από τις ρυθμίσεις.

Πριν ολοκληρώσουμε αξίζει να σημειωθεί πως η έκδοση του Firefox για Android δεν υποστηρίζει το συγκεκριμένο πρόσθετο, λόγω του τρόπου που αυτό αλληλοεπιδρά με τους σελιδοδείκτες μας. Ταυτόχρονα, θέλει προσοχή στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε τον συγχρονισμό μεταξύ διαφορετικών συσκευών, καθώς αν πραγματοποιηθεί συγχρονισμός την ώρα που ο φάκελος είναι ξεκλείδωτος, τότε ίσως οι σελιδοδείκτες εμφανιστούν στη δεύτερη συσκευή.

Τέλος, για τους χρήστες του Google Chrome υπάρχει ένα αντίστοιχο πρόσθετο, το οποίο λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Μπορούμε να το βρούμε στο Chrome Web Store ως Secure Bookmarks.


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του πρόσθετου: addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/webext-private-bookmarks/

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram