«support.gov.gr» - Άμεση ψηφιακή επικοινωνία με τις δημόσιες υπηρεσίες

support.gov.gr και η επικοινωνία με το δημόσιο δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη
Διαθέσιμη από σήμερα, είναι η ψηφιακή πλατφόρμα support.gov.gr όπου μπορούμε να επικοινωνούμε και να υποβάλουμε ερωτήματα και αιτήματα σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών των φορέων που συμμετέχουν στο gov.gr

Πως όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία;

Όταν επιθυμούμε να υποβάλουμε ερώτημα ή αίτημα εξυπηρέτησης σχετικά με την επιλεγμένη υπηρεσία που παρέχεται από το gov.gr, επιλέγουμε το πεδίο «Επικοινωνία» στη σελίδα της ψηφιακής υπηρεσίας για την οποία ενδιαφερόμαστε. Αφού ταυτοποιηθούμε με τους κωδικούς Taxisnet, έχουμε τη δυνατότητα να  υποβάλλουμε προσωποποιημένα αιτήματα εξυπηρέτησης ή ερωτήματα. Μετά την υποβολή, λαμβάνουμε ως αποδεικτικό τον μοναδικό αριθμό εξυπηρέτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Και μετά τι;

Στη συνέχεια, το gov.gr διαμοιράζει τα αιτήματα – ερωτήματα αυτόματα, στους φορείς και τις διοικητικές μονάδες που έχουν την ευθύνη απάντησης. Μετά την ολοκληρωμένη επεξεργασία του αιτήματος, η απάντηση της διοίκησης αναρτάται στη θυρίδα απαντήσεων μας και για κάθε νέα απάντηση το gov.gr αποστέλλει ενημερωτικό email, ώστε να μεταβούμε στη θυρίδα απαντήσεων για να παραλάβουμε την απάντηση της αρμόδιας διοικητικής μονάδας.

Ποιες υπηρεσίες υποστηρίζονται στο support.gov.gr;

Υποστηρίζονται 259 ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, καθώς επίσης και από  τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και την ΗΔΙΚΑ και σταδιακά, όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες θα ενταχθούν στο support.gov.gr.

Βίντεο σχετικά με την λειτουργία της υπηρεσίας



Πηγή: mindigital.gr
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram