[Τι σημαίνει]: Domain Name

Τι σημαίνει Domain Name


Τα domain names αποτελούν βασικό μέρος της υποδομής του Διαδικτύου.

Το Domain name ή αλλιώς όνομα χώρου ή τομέας είναι ένα «ψευδώνυμο» μιας IP διεύθυνσης που οδηγεί σε μία συγκεκριμένη θέση ή ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Ουσιαστικά το domain name είναι μια συμβολοσειρά κειμένου που αντιστοιχίζεται σε μια διεύθυνση IP. 

Πιο απλά, το domain name είναι το κείμενο που πληκτρολογούμε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για να φτάσουμε σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο. Για παράδειγμα, το όνομα τομέα για την ιστοσελίδα μας είναι «dwrean.net» και «dwrean.gr».

Το domain name μπορεί να θεωρηθεί ως η διεύθυνση μας στο Internet.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός domain και μιας διεύθυνσης URL;

Ένα URL περιλαμβάνει το όνομα τομέα μιας τοποθεσίας (domain) καθώς και άλλες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοκόλλου μεταφοράς και της διαδρομής.

π.χ. https://www.dwrean.net/2021/11/donate-page.html (URL)
π.χ. dwrean.net (Domain)

Τι είναι ένα subdomain;

Ένας υποτομέας (subdomain) είναι βασικά ένας θυγατρικός τομέας κάτω από το κύριο όνομα τομέα. Για παράδειγμα, το viber.dwrean.net είναι ένας υποτομέας του dwrean.net

Σε ποιον ανήκει ένα Domain name;

Όταν κατοχυρώνουμε ένα Domain name, κατοχυρώνεται στα προσωπικά μας στοιχεία ή τα στοιχεία της εταιρείας μας για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Όταν κατοχυρώνουμε ένα domain name είμαστε ελεύθεροι να το χρησιμοποιήσουμε για το χρόνο που το κατοχυρώσαμε.


Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram