Uber - Κάλεσε ταξί οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι, χωρίς μετρητά

uber beat εύρεση οδηγού ταξί
 
Ένας εναλλακτικός τρόπος να κινείσαι με μισθωμένο όχημα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Η γνωστή εφαρμογή Uber λειτουργεί κανονικά στην Ελλάδα εδώ και κάποια χρόνια. Κύρια διαφορά του σε σχέση με το εξωτερικό είναι πως εδώ, δικαίωμα να εκτελούν διαδρομές έχουν μόνο οι κάτοχοι άδειας ταξί. Ο τρόπος λειτουργίας της εφαρμογής είναι αρκετά απλός:

• Αρχικά, αφού ολοκληρώσουμε την εγγραφή μας, εισάγουμε έναν τρόπο πληρωμής (π.χ. κάρτα ή PayPal). Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση χρήσης κάρτας και όχι PayPal, δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση. 
Εφόσον είμαστε εγγεγραμμένοι, μπορούμε να ορίσουμε τον προορισμό μας, και έπειτα η εφαρμογή με βάση την τοποθεσία μας θα μας εμφανίσει μία εκτίμηση κόστους για τη διαδρομή, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για το χρήματα που θα χρειαστούμε.

• Μόλις ολοκληρωθούν τα παραπάνω μπορούμε να καλέσουμε ένα ταξί, περιμένοντας ένας κοντινός να ανταποκριθεί. Το Uber εμφανίζει πληροφορίες για τον οδηγό και το όχημά του, όπως τύπος οχήματος και πινακίδες αλλά και την ακριβή τοποθεσία του. Για περισσότερη ασφάλεια μπορούμε να κοινοποιήσουμε την τοποθεσία μας σε έναν φίλο, αλλά και να καλέσουμε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με ένα πάτημα.

Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χρήστες της εφαρμογής του Uber είναι πως κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα, είναι δύσκολη η εύρεση διαθέσιμου οδηγού. Αντίστοιχο πρόβλημα έχουν και οι χρήστες του ελληνικού ανταγωνιστικού Beat, με τα παράπονα για μη εύρεση οδηγών να αυξάνονται συνεχώς. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, καθώς πολλοί οδηγοί θέλουν να παραμείνουν ανεξάρτητοι, βγάζοντας το «μεσάζοντα» από τη μέση ή αποφεύγοντας τη χαμηλή βαθμολογία που ίσως είχαν. Με αυτό το τρόπο δυσκολεύουν τη καθημερινότητα αρκετών, ωστόσο είναι και δικαίωμά τους...

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS
Κατασκευαστής: Uber
Πηγή: uber.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram