Visual Studio Code for Web - Το ισχυρό εργαλείο προγραμματισμού της Microsoft μεταφέρεται online

online Πρόγραμμα συγγραφής κώδικα για προγραμματισμό

Μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα, με την Microsoft να εγκαινιάζει μία online έκδοση του δημοφιλούς Visual Studio Code. Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα, ο χρήστης θα συναντήσει τον πλούσιο σε εργαλεία και δυνατότητες code editor της Microsoft.

Η web έκδοση του VS Code μάς επιτρέπει να αναπτύξουμε προγράμματα με τα αρχεία μας να υπάρχουν και τοπικά, χωρίς καμία εγκατάσταση. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας ένα λογαριασμό Microsoft (ή GitHub) μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις ρυθμίσεις και τις επεκτάσεις μας, ώστε αυτές να είναι ίδιες σε όποιον υπολογιστή και αν κάτσουμε, χωρίς να προηγηθεί καμία εγκατάσταση. 
 
Μάλιστα, για να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή αρκεί να είμαστε σε μία συσκευή με browser, όπως ένας οποιοσδήποτε υπολογιστής, ένα Mac, ένα Chromebook ή ακόμη και ένα tablet. Για την ώρα η web έκδοση του Visual Studio Code συνεργάζεται καλύτερα με Google Chrome και Microsoft Edge.

Ο χρήστης μέσω του VS Code web, μπορεί να ανοίξει και να επεξεργαστεί τοπικά αρχεία, να γράψει HTML, Javascript και CSS και να περάσει στη φάση του debugging με τα διαθέσιμα εργαλεία. Βέβαια δεν μπορεί να περιμένεις να βρεις διαθέσιμα όλα τα εργαλεία που έχει η πραγματική desktop εφαρμογή. Αρκετές επεκτάσεις δεν έχουν ακόμη ανανεωθεί για να τρέχουν σε περιβάλλον browser. 
 
Ωστόσο, η Microsoft φαίνεται να εργάζεται για να καταφέρει να εξελίξει ακόμη περισσότερο τη νέα αυτή web εφαρμογή, με τον στόχο της να είναι ο καθένας να μπορεί να γράψει κώδικα, αρκεί να έχει ένα browser και σύνδεση στο διαδίκτυο.


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: vscode.dev

Συντάκτης τουhttps:// άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram