«Covid Free GR Wallet» - Η ταυτότητα μας πλέον και στο κινητό μας!

Η ταυτότητα στο κινητό μας εύκολα & γρήγορα


Από σήμερα, η εφαρμογή Covid Free GR Wallet μάς επιτρέπει να αποθηκεύουμε εύκολα στο κινητό και στο tablet μας την ταυτότητα μας.

Στην ψηφιακή ταυτότητα ή αλλιώς πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, είναι αποθηκευμένα ορισμένα στοιχεία, όπως φωτογραφία, ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης, ώστε να γίνεται ευκολότερος ο έλεγχος των πιστοποιητικών COVID και της ταυτοποίησης τους.

Που βρίσκεται η ψηφιακή ταυτότητα στην εφαρμογή;

Εφόσον ενημερώσουμε ή ξανά κατεβάσουμε την εφαρμογή από το Google Play ή το Apple App Store μπορούμε να βρούμε την επιλογή κάτω δεξιά, δίπλα στα πιστοποιητικά με την ένδειξη "Ταυτοπροσωπία".

Πως προσθέτουμε την ταυτότητα μας στην εφαρμογή;

Κατά την προσθήκη της ψηφιακής ταυτότητας, συνδεόμαστε στο Taxisnet ή σε ένα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είναι διαθέσιμα μέσω του gov.gr. Έπειτα ακολουθεί επαλήθευση με μήνυμα στο gov.gr και η ταυτότητα εισάγεται στο Wallet

Τι ισχύς έχει το το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας;

Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για ελέγχους των πιστοποιητικών COVID. Δεν υποκαθιστά σε καμία άλλη περίπτωση την Αστυνομική Ταυτότητα, ούτε αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο.

Δείτε το βίντεο της υπηρεσίας


Έκδοση: 2.0.0
Μέγεθος: 8,9 ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα: Android & iOS
Κατασκευαστής: ΕΔΥΤΕ για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Πηγή: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram