Δωρεάν Προγραμματισμός σε Python για σένα που δεν είσαι προγραμματιστής

Δωρεάν μαθήματα σε Python από καθηγητές του ΑΠΘ


Έχουμε δωρεάν μάθημα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το οποίο είναι εντελώς δωρεάν και μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε να γράφουμε κώδικα Python ώστε να εξοικειωθούμε με τους αλγορίθμους, να επεξεργαζόμαστε δεδομένα και να δίνουμε απαντήσεις σε επιστημονικά προβλήματα με τα οποία ασχολούμαστε στις σπουδές μας και τις ερευνητικές μας δραστηριότητες. 

Όπως καταλαβαίνουμε το μάθημα αυτό απευθύνεται σε φοιτητές, επιστήμονες που δεν είναι επαγγελματίες προγραμματιστές αλλά χρειάζονται να έχουν εφόδια ώστε να κατανοούν τις βασικές έννοιες υπολογιστικής σκέψης. Επειδή όμως το μάθημα ξεκινάει από τα βασικά, είναι χρήσιμο σε κάθε αρχάριο, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο γνώσεων προγραμματισμού που έχει.

Οι καθηγητές που ανέλαβαν τα μαθήματα είναι ο Σταύρος Δημητριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, και ο Θρασύβουλος Τσιάτσος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ. 

Όπως αναφέρεται στη επίσημη ιστοσελίδα διεξαγωγής του μαθήματος: Μετά την παρακολούθηση του μαθήματος θα μπορείς:

  • να εξηγείς και να δίνεις παραδείγματα βασικών εννοιών αλγοριθμικής σκέψης και δομών προγραμματισμού, 
  • να μπορείς να εξηγείς τι είναι και πώς λειτουργούν οι βασικές δομές προγραμματισμού και δεδομένων της Python, 
  • να γράφεις κώδικα Python ώστε να διαβάζεις δεδομένα από αρχείο, να τα επεξεργάζεσαι γράφοντας τον αλγόριθμο επεξεργασίας που χρειάζεσαι και να αποθηκεύεις τα αποτελέσματα πάλι σε αρχείο.

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι μια δωρεάν εγγραφή στη πλατφόρμα που διεξάγεται το μάθημα.

• Τι περιμένεις λοιπόν, ξεκίνα τώρα ► Δωρεάν μάθημα προγραμματισμού σε Python

Συντάκτης του άρθρου
: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram