Ακούμε κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μέσα από έναν έξυπνο διαδραστικό χάρτη

Όλα τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, μέσα από έναν χάρτη


Το γνωστό ρητό «πενία τέχνας κατεργάζεται», θέλω λιγάκι να το παραφράσω και να πω πως «η κλεισούρα, τέχνας κατεργάζεται», και αυτό ισχύει στο μέγιστο για την περίπτωση που θα ασχοληθούμε σήμερα. 
Πριν τρία χρόνια και κατά την εορταστική περίοδο που είχαμε lockdown, νομίζω πως ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά, που δεν ακούστηκαν στου δρόμους και στα σπίτια τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα παιδιά. Προφανώς, με αυτό το σκεπτικό, η Λαρισαία εκπαιδευτικός Χριστίνα Κουτελίδα, δημιούργησε έναν online διαδραστικό χάρτη μέσω του οποίου μπορούμε να ακούσουμε δεκάδες παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα. Δηλαδή σχεδόν όλα αφού μέτρησα γύρω στα 60.

Η εφαρμογή έχει ως εξής: Σχεδόν σε κάθε πόλη που υπάρχει στο χάρτη, υπάρχει κι' ένα clickable εικονίδιο κάμερας όπου πατώντας το, μας ανοίγει βίντεο που παίζει τα κάλαντα της περιοχής που επιλέξαμε. Με αυτό τον έξυπνο τρόπο, έχουμε σε μία σελίδα/χάρτη, συγκεντρωμένα όλα τα κάλαντα της Ελλάδας έτοιμα και με ένα κλικ να τα απολαύσουμε. 

Πήγαινε στον διαδραστικό χάρτη ► Κάλαντα της Ελλάδας μέσα από έναν χάρτη

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal