Where is Webb? - Ζωντανή ενημέρωση και πληροφορίες για την ιστορικής σημασίας εκτόξευση του τεράστιου τηλεσκοπίου

πληροφορίες για το τηλεσκόπιο της NASA

Αν σου αρέσει η αστροφυσική, η αστρονομία και κάθε τι που έρχεται να δώσει σημαντικές απαντήσεις, τότε σίγουρα τα φετινά Χριστούγεννα ήταν σημαντικά για εσένα. Το τηλεσκόπιο James Webb της NASA εκτοξεύτηκε -μέχρι στιγμής- επιτυχώς ανήμερα των Χριστουγέννων, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα πάνω του.

Φυσικά η επιτυχημένη εκτόξευση ήταν μόνο η αρχή. Το James Webb έχει ένα μεγάλο ταξίδι μπροστά του μέχρι να καταλήξει εκεί που πρέπει, αλλά και μέχρι να είναι έτοιμος ο εξοπλισμός του για λειτουργία. Αν είσαι λάτρης της αστροφυσικής τότε σίγουρα θα εκτιμήσεις το micro-site που δημιούργησε η NASA και είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο τεράστιο τηλεσκόπιο. Εκεί θα βρεις ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την απόσταση που έχει διανύσει, πόσος χρόνος απομένει, τι ταχύτητα έχει, αλλά και σε τι διαδικασία βρίσκεται. 

Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν και πολλές επίσημες πληροφορίες για τον στόχο του James Webb, λεπτομέρειες για το ταξίδι του αλλά και την συνολικότερη αποστολή του. Φυσικά, ο αγαπημένος μας Astronio, δεν θα μπορούσε να μην έχει ετοιμάσει σχετικά βίντεο με πληροφορίες τις οποίες μοιράζεται με τον δικό του μοναδικό τρόπο. 
 
Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω βίντεο:



Δείτε την ζωντανή μετάδοση της εκτόξευσης:



Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: jwst.nasa.gov/content/webbLaunch/whereIsWebb.html

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram