Wire - Μία δωρεάν πλατφόρμα επικοινωνίας με end-to-end κρυπτογράφηση για ασφαλής συνεργασία

Best secure messenger apps

Τα τελευταία χρόνια οι εφαρμογές και πλατφόρμες επικοινωνίας ξεπηδούν η μία μετά την άλλη και αυτό δεν είναι τυχαίο. Κάθε μία επιλέγει να εστιάσει σε συγκεκριμένο τομέα, ώστε να καταφέρει να κλέψει ένα μερίδιο από την πίτα των διαθέσιμων χρηστών.

Το Wire είναι ακόμη μία πλατφόρμα επικοινωνίας, η οποία υπόσχεται την ασφαλέστερη συνεργασία ομάδων. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη για να διασφαλίσει την ασφάλεια της επικοινωνίας μίας ομάδας ή κάποιων ατόμων. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν δωρεάν λογαριασμό, χωρίς να μοιραστούν τον τηλεφωνικό αριθμό τους και να συμμετάσχουν σε ομαδικές συνομιλίες ή σε συνομιλίες ένας προς έναν. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα και πραγματοποίησης κλήσεων ή βίντεο κλήσεων μεταξύ διαφορετικών χρηστών. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα διαμοιρασμού φωτογραφιών, αρχείων, αλλά και φωνητικών μηνυμάτων.

Όλα τα παραπάνω, με τον κώδικα του Wire να είναι ανοικτός, ενώ η υπηρεσία έχει την βάση της στην Ελβετία, με server σε Γερμανία και Ιρλανδία. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ευκολία χρήσης του Wire, εφόσον αυτό είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες(υπολογιστές, smartphone και web), και τη δωρεάν διάθεσή του για απλούς χρήστες, το κάνουν μία από τις πιο αξιόλογες εφαρμογές του είδους.

Αν θες να οργανώσεις μία μικρή ομάδα, ίσως το Wire να είναι η ιδανική επιλογή!

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS, macOS, Windows, Linux, Web App
Κατασκευαστής: Wire Swiss
Πηγή: Wire.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram