AirGuard - Μία εφαρμογή για να είσαι σίγουρος πως δεν σε παρακολουθεί κανείς μέσω AirTag

εφαρμογή για airtag σε Android

Τα γνωστά αξεσουάρ των iPhone, AirTag έχουν αρχίσει να κατακλύζουν τον κόσμο, ακόμη και στη χώρα μας. Πρόκειται για μικρά «tag», σαν κονκάρδες, τα οποία ανάμεσα σε άλλα μπορούν να δίνουν στίγμα τοποθεσίας στον κάτοχό τους. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έρθουν σε κοντινή απόσταση με άλλη iPhone συσκευή.

Δυστυχώς, όπως κάθε τεχνολογία, υπάρχει και η λάθος χρήση. Σύντομα αρκετοί άρχισαν να χρησιμοποιούν τα AirTag για παρακολούθηση ατόμων, κρύβοντάς τα σε τσάντες, ή ακόμη και σε αυτοκίνητα συγγενικών ή μη προσώπων. Το AirGuard δημιουργήθηκε από μία ομάδα ερευνητών με στόχο την προστασία της ιδιωτικότητάς μας. Η εφαρμογή ελέγχει μέσω Bluetooth αν κάποιο AirTag (ή άλλη παρόμοια συσκευή) είναι ενεργοποιημένο κοντά μας. Αν το ίδιο AirTag εντοπιστεί παραπάνω από τρεις φορές, τότε η εφαρμογή ξεκινά να ειδοποιεί τον χρήστη, αφού κάτι τέτοιο είναι ύποπτο.
 
Έπειτα η εφαρμογή θα μας δείξει σε ποιες τοποθεσίες έδωσε στίγμα αυτό το AirTag, ώστε να γνωρίζουμε ποιες τοποθεσίες μας κοινοποιήθηκαν σε αυτόν που μας «φύτεψε» το AirTag. Το AirGuard προσφέρεται εντελώς δωρεάν, καθώς η προέλευσή του είναι ακαδημαϊκή, ενώ δεν έχει ίχνος διαφήμισης.

Έκδοση: 1.1
Μέγεθος: 7.4MB
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Secure Mobile Networking
Πηγή: Google Play
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram