Πως βάζω διαλυτικά με τόνο και το σύμβολο του Ευρώ

Διαλυτικά με τόνο και χωρίς τόνο

Τα διαλυτικά με τόνο (ή σκέτα) μπαίνουν μόνο σε δύο φωνήεντα του Ελληνικού αλφαβήτου, τα ι, υ και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε πως να τα βάλουμε με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας. Σε μια ερώτηση που έγινε από αναγνώστρια στη σελίδα μας στο Facebook, αποφασίσαμε να γράψουμε γι' αυτό ώστε να μάθουμε όλοι πως να γράψουμε «παϊδάκια» και όχι «παιδάκια». 😁

Διαλυτικά με τόνο
Πατάμε ταυτόχρονα τα κουμπιά «Shift» + «W»  και στη συνέχεια μόνο του και όχι συγχρόνως το φωνήεν που θέλουμε να βάλουμε διαλυτικά με τόνο.
Εναλλακτικά, μπορούμε να πατήσουμε ταυτόχρονα το «Alt Gr» (το δεξί πλήκτρο «Alt» δηλαδή) + «;» (το πλήκτρο δεξιά του L) και έπειτα το επιθυμητό γράμμα.
Ακόμα μία εναλλακτική είναι: Πατάμε ταυτόχρονα τα κουμπιά Ctrl+Alt και το «;» και μετά το φωνήεν που θέλουμε να τονίσουμε. 

Σκέτα Διαλυτικά
Πατάμε ταυτόχρονα τα κουμπιά  «Shift» + πλήκτρο τόνου (δηλαδή το πλήκτρο που βρίσκεται δεξιά του L και απεικονίζετε με την άνω κάτω τελεία «:» και το ελληνικό ερωτηματικό «;») και έπειτα (όχι ταυτόχρονα) το φωνήεν που θέλουμε να βάλουμε σκέτα τα διαλυτικά.

Μπόνους!
Επειδή βλέπω στο διαδίκτυο αρκετοί να γράφουν το σύμβολο του Ευρώ (€) με το αγγλικό «e», προφανώς γιατί δε γνωρίζουν πως να το γράψουν, σας λέω ότι και αυτό είναι πανεύκολο. 
Απλά, πατάμε ταυτόχρονα τα πλήκτρα «Ctrl + Alt + e» και τσουπ, να το ευρώπουλο. Μόνο σε γράμμα και όχι σε ρευστό ε; 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal