Stay Free - Βάλε όριο στη χρήση κάθε εφαρμογής και έλεγξε καλύτερα τον εαυτό σου

android application control app time

Δεν είναι ψέμα πως αρκετοί άνθρωποι, όλων των ηλικιών, δεν μπορούν να αφήσουν το κινητό από τα χέρια τους. Συνεχώς θέλουν να ελέγχουν κάθε ειδοποίηση που λαμβάνουν, να βλέπουν κάθε ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα, να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι αδιάκοπα, καταναλώνοντας έτσι όλο τον ελεύθερο χρόνο τους. Βέβαια, η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη όταν η χρήση του κινητού γίνεται παράλληλα με μια σημαντική δραστηριότητα, όπως το διάβασμα, η εργασία ή ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με φίλους.
Το πρόβλημα αυτό δεν είναι σπάνιο, και ήδη λαμβάνονται μέτρα για τη καταπολέμησή του. Ένας άκρως αποτελεσματικός τρόπος, ακούει στο όνομα Stay Free και πρόκειται για μία απλή εφαρμογή που θα φροντίσει η ίδια για τη «σωστή» χρήση της συσκευής μας. Αφού το εγκαταστήσουμε σε ένα Android smartphone, μπορούμε να ρυθμίσουμε τον ημερήσιο χρόνο χρήσης μίας εφαρμογής (π.χ. 1 ώρα Instagram, μισή ώρα TikTok, δύο ώρες YouTube). Η εφαρμογή θα φροντίσει να μην ξεπεράσουμε τον προκαθορισμένο χρόνο, στέλνοντας μας ειδοποίηση όταν πλησιάζουμε στο όριο.

Το Stay Free μπορεί επίσης να μπλοκάρει κάποιες εφαρμογές το βράδυ, κάνοντας τον ύπνο μας ευκολότερο, ενώ έχει και πλήρες μπλοκάρισμα εφαρμογής σε περίπτωση που το παρακάνουμε. Τα αναλυτικά χαρακτηριστικά θα μας δείξουν όχι μόνο που ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο, αλλά και τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους ανθρώπους στον πλανήτη και που «χαλάνε» ώρες. Για οποιαδήποτε αλλαγή στις ρυθμίσεις θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε κωδικό.

Εγκαθιστώντας το Stay Free, ξεκινάμε μία νέα προσπάθεια απεξάρτησης από μία κακή πλευρά της τεχνολογίας, αυξάνοντας όχι μόνο τη παραγωγικότητά μας, αλλά και τη ψυχική μας υγεία. Περισσότερος χρόνος ξεκούρασης, περισσότερος χρόνος με φίλους και περισσότερος αυτοέλεγχος είναι κάποια από τα αποτελέσματα του Stay Free.

Η εφαρμογή διατίθεται εντελώς δωρεάν για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android, ενώ δεν περιλαμβάνει διαφημίσεις.

Έκδοση: 8.5
Μέγεθος: 25MB
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: StayFree Apps
Πηγή: Google Play
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram