WolOn - Άνοιξε τον υπολογιστή σου όπου και αν βρίσκεσαι μέσω smartphone

Εφαρμογή για άνοιγμα υπολογιστή από απόσταση

Πως θα σου φαινόταν να ανοίγεις τον υπολογιστή σου από οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι; Σίγουρα χρήσιμο και ευτυχώς η διαδικασία είναι εύκολη. Για να γίνει δυνατό αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία Wake on Lan, η οποία υποστηρίζεται από όλους τους υπολογιστές, εφόσον είναι συνδεδεμένοι με ethernet στο οικιακό δίκτυό μας.

Αφού ρυθμίσουμε τον υπολογιστή μας και το router μας, κάτι που ίσως δούμε σε αναλυτικότερο οδηγό, το WolOn θα μας βοηθήσει να κάνουμε εύκολη την διαδικασία. Μέσω αυτής της δωρεάν εφαρμογής για smartphone μπορούμε να διαχειριστούμε απομακρυσμένα διαφορετικούς υπολογιστές, ενεργοποιώντας τους όποτε το επιθυμούμε, οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε. Μάλιστα, η εφαρμογή μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε και widget, ώστε η όλη διαδικασία να γίνεται μέσω της αρχικής μας οθόνης.

Το WolOn θα μας εμφανίσει την κατάσταση όλων των υπολογιστών που έχουμε «εισάγει» σε αυτό, ενώ αν πραγματοποιήσουμε donate στον δημιουργό του, μπορούμε να αποκτήσουμε ακόμη περισσότερες λειτουργίες. Για παράδειγμα, μπορούμε να τρέξουμε SSH εντολές σε αυτούς από απόσταση, να ρυθμίσουμε συγκεκριμένες ώρες για αυτόματο Wake on Lan, αλλά και να συνδέσουμε το WoLon με εφαρμογές αυτοματισμού όπως το Tasker! Ακόμη, στη δωρεάν έκδοση του προγράμματος μπορούμε να δούμε ποιοι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι στο τοπικό δίκτυό μας, μαζί με την αναλυτική τους διεύθυνση, προκειμένου να μπορέσουμε να τους εισάγουμε στην εφαρμογή ακόμη πιο εύκολα.

Σίγουρα το WoLon θα λύσει τα χέρια μας σε πολλές περιπτώσεις!

Έκδοση: 3.2
Μέγεθος: 4.3MB
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Bitklog
Πηγή: Google Play
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram