Wordle - Το παιχνίδι εύρεσης λέξεων που έχει συναρπάσει τους πάντες

τι ειναι το παιχνίδι wordle


Το Wordle είναι το πρώτο κόλλημα του 2022. Πιθανώς ήδη θα έχεις παρατηρήσει κάποιον γνωστό σου να κάνει share μία ακολουθία από γκρι-κίτρινα-πράσινα τετράγωνα και να αναρωτήθηκες περί τίνος πρόκειται. Η απάντηση είναι πως ο γνωστός σου έπαιξε Wordle, ένα παιχνίδι που κάνει θραύση την τελευταία εβδομάδα. 

Πρόκειται για ένα παιχνίδι λέξεων που στόχος είναι να εντοπίσουμε την κρυμμένη λέξη. Οι λέξεις του Wordle έχουν πάντα 5 γράμματα και εμείς πρέπει να μαντέψουμε ποια λέξη κρύβεται γράφοντάς την και πατώντας Enter. Αν η λέξη μας είναι σωστή, όλα τα τετράγωνα θα πρασινίσουν. Αν κάποιο τετράγωνο παραμείνει γκρι, τότε το συγκεκριμένο γράμμα δεν υπάρχει στη λέξη, ενώ αν γίνει κίτρινο υπάρχει, αλλά σε διαφορετική θέση. Πράσινο τετράγωνο σημαίνει πως βρήκαμε τη σωστή θέση ενός γράμματος. Στη διάθεσή μας έχουμε περιορισμένες κινήσεις/γραμμές (έξι) για να βρούμε την λέξη και φυσικά όσο λιγότερες προσπάθειες κάνουμε, τόσο καλύτερο θα είναι το ποσοστό μας.

Κάθε μέρα η λέξη του Wordle αλλάζει και είναι κοινή για όλο τον πλανήτη, κάτι που βοήθησε σημαντικά στο να γίνει viral το παιχνίδι. Όπως ήταν λογικό, το Google Play Store και το App Store γέμισαν με κλώνους του Wordle, όμως το επίσημο, δημιουργημένο από τον Josh Wardle, παίζεται μέσω της παρακάτω ιστοσελίδας.

Υπόψη, η λέξη που θα γράφουμε σε κάθε πεντάδα, θα πρέπει να υφίσταται ως λέξη, ειδάλλως δεν θα μετρήσει ως προσπάθεια. 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: powerlanguage.co.uk/wordle/


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram