IsMyHdOK - Δες τις επιδόσεις του SSD και HDD δίσκου σου

Δες τις επιδόσεις του SSD και HDD δίσκου σου


Ένα πολύ ωραίο και μικρό δωρεάν πρόγραμμα για υπολογιστές που «τρέχουν» Windows είναι το «IsMyHdOK», με το οποίο μπορούμε να μετρήσουμε τις επιδόσεις των δίσκων μας, είτε είναι HDD ή SSD, ακόμα και USB Sticks και SD κάρτες. 

Μέσα από το ελληνικό περιβάλλον του προγράμματος θα μπορούμε να δούμε την ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής των δίσκων μας σε μια σειρά από επιμέρους μετρήσεις. Υπόψη, πως διαθέτει τεσσάρων ειδών δοκιμές, όσον αφορά τη διάρκεια αυτών. Εμείς αφήσαμε την προεπιλεγμένη ρύθμιση της σύντομης δοκιμής.

Οι μετρήσεις που κάνει είναι: 

  • Συνεχόμενη: Γραμμική ανάγνωση και εγγραφή, δηλαδή συνεχής. 
  • 4Κ: Τυχαία ανάγνωση και εγγραφή ενός μπλοκ των 4 KB
  • 512K: Τυχαία ανάγνωση και εγγραφή ενός μπλοκ των 512 KB
  • 64 x 4K: Τυχαία ανάγνωση και εγγραφή ενός μπλοκ 64 x 4 KB, δηλαδή ταυτόχρονα (παράλληλη εκτέλεση)
  • Χρόνος πρόσβασης: Είναι ο μετρούμενος χρόνος πρόσβασης κατά την ανάγνωση και εγγραφή ενός μπλοκ 4 KB. 

Στο κάτω μέρος του προγράμματος εμφανίζεται η τελική Αξιολόγηση με έναν συνολικό αριθμό, δηλαδή προσθέτει τις δοκιμές ανάγνωσης και εγγραφής και μας δίνει ένα αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα ανάγνωσης και εγγραφής, εμφανίζεται και ξεχωριστά.

Αξίζει να σημειωθεί πως μπορούμε να δούμε και να συγκρίνουμε τα δικά μας αποτελέσματα με άλλους χρήστες που δοκίμασαν το εν λόγω πρόγραμμα. Αυτή η επιλογή βρίσκεται στο dropdown μενού του προγράμματος πατώντας το κουμπί στο πάνω μέρος της εφαρμογής «IsMyHdOk» και στη συνέχεια το κουμπί «Σύγκριση αποτελεσμάτων».

Στον δικό μου υπολογιστή, ο SSD που δοκίμασα, μέχρι στιγμής φέρει τη μεγαλύτερη Αξιολόγηση απ' όλους. Αξίζει επίσης να αναφερθεί, πως το πρόγραμμα είναι σε Portable μορφή, δηλαδή δεν χρειάζεται εγκατάσταση στον υπολογιστή, ενώ κατά τη διάρκεια του πρώτου ανοίγματος της εφαρμογής, μας ενημερώνει ότι καλό είναι να μην κάνουμε συχνές δοκιμές αξιολόγησης, διότι μειώνεται η ζωή των δίσκων. 

Έκδοση: 3.9.3
Μέγεθος: 102 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: softwareok.com
Πηγή: softwareok.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal