Grammarly - Ο δημοφιλής επιμελητής αγγλικών κειμένων που εντοπίζει συντακτικά, ορθογραφικά και γραμματικά λάθη

δωρεάν συντακτικός έλεγχος αγγλικά


Το Grammarly είναι ένα δημοφιλές εργαλείο συγγραφής, ιδανικό για όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τη συγγραφή κειμένων (copywriting) στην Αγγλική γλώσσα. Αν το παραπάνω είναι κάτι που σε απασχολεί, τότε αναμφισβήτητα θα σου λύσει τα χέρια, αφού γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις ότι πρόκειται για έναν πολύ χρήσιμο βοηθό συγγραφής.

Αρχικά, το Grammarly θα μας ζητήσει να προσαρμόσουμε το ύφος της γραφής μας. Για παράδειγμα, αν επιθυμούμε να γράψουμε ένα κείμενο με επίσημο ή φιλικό ύφος, αν πρόκειται για επαγγελματικό κείμενο ή κάτι πιο χαλαρό., τότε θα μπορέσει να κάνει τις κατάλληλες διορθώσεις στο κείμενό μας, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το Grammarly εντοπίζει συντακτικά, γραμματικά ή εκφραστικά λάθη και μας προτείνει διορθώσεις, ακόμη και συνώνυμες λέξεις όταν κάνουμε κλικ πάνω σε κάποια λέξη. Αφού ολοκληρώσουμε το κείμενό μας το Grammarly θα μας εμφανίσει βαθμολογία για το ποσοστό επιτυχίας του στόχου μας, για το πόσο «engaging» είναι το κείμενό μας, αλλά και το πόσο καθαρός είναι ο λόγος μας.
 
Εκτός από τη χρήση του μέσω του web περιβάλλοντος, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και ως επέκταση του Google Chrome, ώστε να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος εργασιών, γλιτώνοντας ταυτόχρονα χρόνο από τα copy paste! Τέλος, υπάρχουν και οι αντίστοιχες εφαρμογές για Windows, Android και iOS συσκευές. 


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram