«Το μυστήριο της Μαρί Ροζέ» - Δωρεάν βιβλίο του Έντγκαρ Άλλαν Πόε

Δωρεάν βιβλίο - «Το μυστήριο της Μαρί Ροζέ»


Παρακάτω, μπορείς να κατεβάσεις σε PDF ή και να ακούσεις σε ηχητική μορφή, την αστυνομική νουβέλα του συγγραφέα Έντγκαρ Άλλαν Πόε «Το μυστήριο της Μαρί Ροζέ», σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα.

Απόσπασμα από το βιβλίο: 

Η υπόθεση διαδραματίστηκε περίπου δύο χρόνια μετά την σφαγή της Οδού Μοργκ. Η Μαρί - της οποίας το χριστιανικό οικογενειακό όνομα φέρνει στο νου αμέσως εκείνα τα δυστυχισμένα κορίτσια που πουλούν τσιγάρα στους δρόμους - ήταν η μοναδική κόρη της χήρας Εστέλ Ροζέ. Ο πατέρας της την άφησε ορφανή σε βρεφική ηλικία. Από την εποχή του θανάτου του μέχρι και δέκα οκτώ μήνες πριν την δολοφονία της - η οποία θα µας απασχολήσει - μάνα και κόρη ζούσαν μαζί στην Οδό Παβέ Σαιν Αντρέ {Οδός Νασάου}, όπου η Μαντάµ διατηρούσε, µε την βοήθεια της Μαρί,  pension [ξενώνα].

Ας πούμε και δυο λόγιο για τον συγγραφέα: 

Ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε (19 Ιανουαρίου 1809 -7 Οκτωβρίου 1849) ήταν Αμερικανός ποιητής και πεζογράφος. Υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του αμερικανικού ρομαντισμού. Το λογοτεχνικό του έργο είχε σημαντική επίδραση στην παγκόσμια λογοτεχνία, αποτελώντας θεμέλιο λίθο για την εξέλιξη σύγχρονων λογοτεχνικών ειδών, όπως η αστυνομική λογοτεχνία ή οι ιστορίες τρόμου και φαντασίας.

Είδος αρχείου
: PDF, Audio Book
Μέγεθος: 728 KB
Σελίδες: 35
Συγγραφέας: Έντγκαρ Άλλαν Πόε
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Πηγή: Openbook (Ανοικτή Βιβλιοθήκη)
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram