Drive in the Moment - Εφαρμογή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την χρήση κινητών κατά την οδήγηση

Κινητά και οδήγηση - Ένας κακός συνδιασμός

Έχεις προσπαθήσει να ελαττώσεις τη χρήση του κινητού σου κατά την οδήγηση και δεν το έχεις καταφέρει; Το Drive in the Moment θα γίνει η αγαπημένη σου δωρεάν εφαρμογή! 

Η διαδικτυακή εφαρμογή δημιουργήθηκε από τον Αυστραλιανό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου, και σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" μεταφράστηκε στα Ελληνικά.  

Η εφαρμογή μας βοηθάει στην διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου πλάνου ελάττωσης χρήσης κινητού κατά την οδήγηση.

Επιπρόσθετα μπορούμε να ενημερωθούμε για τους μεγαλύτερους παράγοντες απόσπασης προσοχής κατά την οδήγηση καθώς και μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί εντοπίζοντας πότε είναι πιθανότερο να αποσπαστούμε από το κινητό μας.

Σύμφωνα με την εφαρμογή "Ο καλύτερος τρόπος να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το κινητό σου ενώ οδηγείς είναι να εξασκήσεις το μυαλό σου να ανταποκρίνεται διαφορετικά κάθε φορά που μπαίνεις σε πειρασμό." και με αυτό το επιχείρημα η εφαρμογή μας καθοδηγεί να επιλέξουμε πώς θα αντιδράσουμε την επόμενη φορά που μπούμε σε πειρασμό για την χρήση του κινητού μας.

Κατασκευαστής: Αυστραλιανός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου
Πηγή: ioas.gr
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram