IMCDB - Ποιο αυτοκίνητο εμφανίστηκε σε αυτήν την ταινία;

Αυτοκίνητα σε ταινίες

Αν είσαι φίλος της αυτοκίνησης ή και του κινηματογράφου, σίγουρα θεωρείς πως οι πρωταγωνιστές μίας ταινίας δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί αλλά και τα οχήματα. Μάλιστα, πολλές φορές αυτά κλέβουν την παράσταση και όλα τα φώτα πέφτουν πάνω τους, συνδέοντας το όνομα τους με τον τίτλο της κάθε ταινίας.

Το IMCDB ή Internet Movie Cars Database είναι μία βάση δεδομένων παρόμοιου τύπου με το γνωστό IMDB. Βασική διαφορά πως εδώ αντί για ηθοποιούς και συντελεστές μίας ταινίας, επικεντρωνόμαστε στο ποια οχήματα έχουν εμφανιστεί σε αυτή. Είτε θες να δεις ποια οχήματα πρωταγωνίστησαν σε ένα Fast & Furious, είτε ποιο όχημα πέρασε πίσω από τον Robert De Niro σε μία σκηνή, το IMCDB θα καταφέρει να βρει τη λύση.

Η μικρή ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτό ξεκίνησε το έργο της το 2004. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.3 εκατομμύρια οχήματα, 5.200 διαφορετικών κατασκευαστών σε περίπου 70 χιλιάδες ταινίες, ντοκιμαντέρ και σειρές! Αν ψάχνεις κάτι τότε σίγουρα εδώ θα το βρεις! Μάλιστα, σε κάθε ταινία το οχήματα εμφανίζονται με σειρά «σημαντικότητας». Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα να ψάξεις και αντίστροφα, δηλαδή να επιλέξεις ένα όχημα και έπειτα να δεις σε ποιες ταινίες εμφανίστηκε.

Το πλούσιο υλικό της ιστοσελίδας θα σε κρατήσει για ώρες κολλημένο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: imcdb.org

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram