Δες ζωντανή εικόνα της γης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

iss livestream earth high definition

Αν είσαι φίλος του διαστήματος το πιθανότερο είναι πως ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι μία από τις αγαπημένες σου ανθρώπινες κατασκευές. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να έχουμε εικόνα της γης από τον ISS, ζωντανά, σε υψηλή ανάλυση.

Το project HDEV (High Definition Earth Viewing) ξεκίνησε το 2014 και μέσω αυτού είχαμε εικόνα της γης σε υψηλή ανάλυση από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το 2019 το project σταμάτησε, με πάνω από 318 εκατομμύρια ανθρώπους να το έχουν χρησιμοποιήσει. Η αγάπη του κόσμου για τη συγκεκριμένη ζωντανή ροή εικόνας από το σταθμό, οδήγησε στη συνέχιση του project με ένα διαφορετικό τρόπο. Η NASA τοποθέτησε εξωτερικά (!!!) του σταθμού μία κάμερα υψηλής ανάλυσης η εικόνα της οποίας μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στη γη
 
Στον παρακάτω σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείς να δεις την κίνηση του ISS σε ζωντανή ροή από το επίσημο stream της NASA, και φυσικά εντελώς δωρεάν. Αξίζει να αναφερθεί ότι συνήθως συγκεντρώνονται χιλιάδες φίλοι του διαστήματος, ενώ συνολικά τα views ξεπερνούν τα 465 εκατομμύρια!

Στην ίδια σελίδα υπάρχει και ο ISS Tracker της ESA, ο οποίος μας ενημερώνει για τη θέση του διαστημικού σταθμού σε πραγματικό χρόνο και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: eol.jsc.nasa.gov/esrs/hdev

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram