MacroDroid - Κάνουμε το smartphone μας πραγματικά έξυπνο αυτοματοποιώντας διαδικασίες και δημιουργώντας ρουτίνες

Δημιουργία ρουτινών Android smartphone

Το MacroDroid είναι μία απίθανη δωρεάν εφαρμογή αυτοματισμού διαδικασιών για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android. Χάρη στην ευκολία χρήσης της,  μπορεί ακόμη και ένας αρχάριος χρήστης να δημιουργήσει ρουτίνες, κάνοντας το smartphone του πιο έξυπνο και τη ζωή του ευκολότερη.

Για παράδειγμα, πόσο βολικό θα ήταν το WiFi της συσκευής μας να ανοίγει μόλις εισερχόμαστε σπίτι, ή να ενεργοποιείται το Bluetooth και η αναπαραγωγή μουσικής μόλις μπαίνουμε στο αυτοκίνητο; Αυτά είναι μόνο δύο σενάρια που σκεφτήκαμε την ώρα που γράφαμε το άρθρο, όμως στην πραγματικότητα οι δυνατότητες είναι αμέτρητες. Το MacroDroid υποστηρίζει περισσότερες από 100 διαφορετικές δράσεις, τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όπως επιθυμούμε.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, καθώς για να φτιάξουμε μία ρουτίνα θα χρειαστούμε ένα χαρακτηριστικό ή συνθήκη που θα την «ενεργοποιήσει». Υπάρχουν περισσότερα από 85 διαφορετικά σενάρια ενεργοποίησης μίας ρουτίνας. Έπειτα η ρουτίνα θα χρειαστεί να έχει δράσεις, δηλαδή το τι θα γίνει μόλις ενεργοποιηθεί. Μία δράση μπορεί να είναι η αποστολή ενός SMS ή ενός email, ο διαμοιρασμός της τοποθεσίας μας, η αλλαγή κάποιας λειτουργίας  ή ρύθμισης της συσκευής και πολλά ακόμη. Τέλος, υπάρχουν εξαιρέσεις, δηλαδή συνθήκες οι οποίες «ακυρώνουν» τη λειτουργία της ρουτίνας μας.

Το MacroDroid στη δωρεάν έκδοσή του υποστηρίζει τη δημιουργία έως και 5 διαφορετικών ρουτινών, ενώ αν προχωρήσουμε σε αγορά του, μπορούμε να φτιάξουμε απεριόριστες.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Arlosoft
Πηγή: Google Play
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram