Minetest - Το δωρεάν open source παιχνίδι εμπνευσμένο από το Minecraft

Το Open source  "Minecraft" είναι εδώ και λέγεται Minetest

Το Minetest είναι ένα δωρεάν παιχνίδι ανοιχτού κώδικα εμπνευσμένο από το Minecraft. Από τη φύση τους αυτά τα παιχνίδια έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την τροποποίηση, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού lua. 

Το Minetest αναπτύσσεται από ένα διεθνές δίκτυο εθελοντών προγραμματιστών και η βασική ιδέα του παιχνιδιού είναι ίδια με το Minecraft: Με το που ανοίγουμε το παιχνίδι βρισκόμαστε σε έναν τεράστιο κόσμο φτιαγμένο από κύβους/μπλοκ όπου τις περισσότερες φορές, αυτοί οι κύβοι δημιουργούν το τοπίο. ενώ μπορούμε να τα αφαιρέσουμε κατά το δοκούν και να τοποθετήσουμε άλλα στην θέση τους χωρίς κάποιο περιορισμό.

Χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα που συλλέγουμε, μπορούμε να κατασκευάσουμε νέα εργαλεία και άλλα αντικείμενα. Το Minetest διαθέτει single player mode, κάτι που μας δίνει απόλυτη ελευθερία να αλλάξουμε πράγματα. Υπάρχουν επίσης πολλοί διακομιστές στους οποίους μπορούμε να εισέλθουμε (multi player mode). 

Όλοι οι διακομιστές έχουν τους δικούς τους κανόνες και πρότυπα, επομένως πρέπει να γνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρχει ακατάλληλη γλώσσα για κάποιες ηλικίες σε ορισμένους διακομιστές.

Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Windows, macOS, Linux, Android
Κατασκευαστής: The Minetest Team
Πηγή: minetest.net
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram