Owncloud - η δωρεάν self hosted λύση για την δημιουργία του δικού μας cloud!

Η δωρεάν λύση για την φιλοξενία του δικού μας cloud!


Το OwnCloud είναι δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα, που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 2010, το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να φιλοξενήσουμε την δικιά μας υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων στο cloud. Διαθέτει χαρακτηριστικά που είναι παρόμοια με άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, όπως το Dropbox και το Google Drive.

Μερικές από τις δυνατότητες του OwnCloud:
  • Μπορούμε να αποθηκεύουμε τα αρχεία, τους φακέλους, τις επαφές, τις φωτογραφίες, τα ημερολόγια και άλλα αρχεία στον διακομιστή μας.
  • Μπορούμε να διατηρούμε τα αρχεία μας συγχρονισμένα μεταξύ των συσκευών μας. 
  • Μπορούμε να μοιραζόμαστε τα δεδομένα μας με άλλους είτε δημόσια ή ιδιωτικά. Και στο κάτω κάτω είναι τα δεδομένα μας, και μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε με αυτά.
  • Έκανε κάποιος κάποια αλλαγή σε ένα κοινόχρηστο αρχείο που δεν μας αρέσει ή κατά λάθος διαγράψαμε ένα αρχείο που χρειαζόμαστε; Το ownCloud αποθηκεύει αυτόματα τις παλιές εκδόσεις αρχείων και επαναφέρουμε με 2 κλικ μια προηγούμενη έκδοση.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το OwnCloud;

Το ownCloud είναι μια self-hosted εφαρμογή ανοιχτού κώδικα. Όπως το Dropbox, το Google Drive, το Box, έτσι και το ownCloud, μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία, το ημερολόγιο, τις επαφές και άλλα δεδομένα. Αξίζει να χρησιμοποιήσω το ownCloud γιατί μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από τους ανταγωνιστές του και όλα αυτά με τον άμεσο και εύκολο έλεγχό μας! 

Λειτουργικό σύστημα: Debian, Ubuntu, Fedora, RedHat Enterprise Linux, CentOS
Κατασκευαστής: ownCloud GmbH
Πηγή: owncloud.com
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram