DrivingExams - Προγραμματισμός εξετάσεων για το δίπλωμα οδήγησης

Προγραμματίζουμε τις εξετάσεις μας εύκολα και γρήγορα!

Σήμερα θα δούμε άλλη μια υπηρεσία του gov.gr, την πλατφόρμα drivingexams.pkm.gov.gr, μέσω της οποίας η σχολή οδηγών, μπορεί να προγραμματίσει ηλεκτρονικά την ημέρα και ώρα των εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης χωρίς να απαιτείται σχετική επίσκεψη στην Υπηρεσία.

Η λειτουργία της εφαρμογής ξεκινά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να επεκταθεί στο σύνολο της επικράτειας.

Πως λειτουργεί η πλατφόρμα;

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή. Αρχικά, αφού ολοκληρώσουμε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης, ο υπεύθυνος της σχολής οδηγών εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet της σχολής και, εισάγοντας μόνο τον ΑΦΜ μας, ξεκινά τη διαδικασία υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις εξετάσεις. 

Στη συνέχεια, εμείς εισερχόμαστε στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς μας κωδικούς Taxisnet και αποδεχόμαστε τη χορήγηση εξουσιοδότησης προς τη σχολή οδηγών. 

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, η σχολή συνεχίζει με τον προγραμματισμό της ημερομηνίας και της ώρας για τη θεωρητική εξέταση μας.  

Κατασκευαστής: Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών
Πηγή: mindigital.gr
Συντάκτης του άρθρου: Άγγελος Χουβαρδάς


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram