PDFTK Builder - Δωρεάν λογισμικό που σου επιτρέπει να επεξεργαστείς τη δομή των PDF

PDFTK Builder - άλλαξε τη δομή των PDF αρχείων


Το PDFTK Builder, είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, με το οποίο μπορούμε να επέμβουμε στα PDF έγγραφά μας και να επεξεργαστούμε τη δομή τους.

Όσον αφορά το περιβάλλον του προγράμματος, είναι απλό και εύχρηστο και όλα αυτά που χρειαζόμαστε τα βλέπουμε μπροστά μας χάρη στις τέσσερις καρτέλες που βρίσκονται στο κεντρικό μενού και αντιστοιχούν σε ισάριθμες εργασίες που μπορούμε να κάνουμε: 

1) Join Files (Ένωση πολλαπλών αρχείων) 

Η πρώτη καρτέλα είναι αυτή που μπορούμε να κάνουμε ένωση πολλαπλών αρχείων σε ένα ενιαίο. Σημαντικό σε αυτή λειτουργία είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τις σελίδες που θέλουμε να ενωθούν και όχι όλο το PDF. 

2) Split File (διαχωρισμός σελίδων)

Αυτή η λειτουργία είναι το αντίθετο με την προηγούμενη. Δηλαδή, μπορούμε να διαχωρίσουμε τις σελίδες από ένα PDF και να τις αποθηκεύσουμε σε ξεχωριστά αρχεία. 

3) Mark Pages

Τριπλή λειτουργία που μας επιτρέπει να βάλουμε υδατογράφημα στο backround της σελίδας ή κάποιο λογότυπο/στάμπα, που μπαίνει πάνω από το περιεχόμενο της σελίδας. Με το Number Pages, μπορούμε να αριθμήσουμε τις σελίδες των PDF. 

4) Rotate Pages (περιστροφή σελίδων)

Με αυτή την επιλογή μπορούμε να περιστρέψουμε τις σελίδες ενός PDF εγγράφου. Έχουμε την επιλογή να περιστρέψουμε μόνο αυτές που θέλουμε από ένα πολυσέλιδο PDF έγγραφο καθώς επίσης και τη φορά περιστροφής.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως μπορούμε να προστατεύσουμε τα PDF με κωδικό και να επιλέξουμε το είδος της προστασίας (εκτύπωση, αντιγραφή, κ.α.). Για να δούμε τις σχετικές επιλογές, κάνουμε επιλέγουμε το «Document Protection». Επίσης, το πρόγραμμα είναι portbale, δηλαδή το κατεβάζουμε στον υπολογιστή και το τρέχουμε άμεσα χωρίς να το εγκαταστήσουμε. 

Έκδοση: 4.1.6
Μέγεθος: 6.4 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: David King
Πηγή: pdftk-builder-enhanced.sourceforge.io/
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal