Microsoft PowerPoint 2021: Δωρεάν μαθήματα από τον Στέφανο Βαμβάκο

Δωρεάν μαθήματα στο PowerPoint 2021

Το Microsoft PowerPoint είναι το δημοφιλέστερο λογισμικό για άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν παρουσιάσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές και διαφορετικές συνθήκες, όπως επαγγελματικές παρουσιάσεις, παρουσιάσεις πωλήσεων, ακαδημαϊκά συνέδρια και διαλέξεις, μαθητικές παρουσιάσεις και δημόσιες ομιλίες.

Εάν έχεις μια ιδέα που θέλεις να μοιραστείς με ένα κοινό, το PowerPoint είναι το πρόγραμμα που θα το κάνει εφικτό. 

Έτσι λοιπόν, στο Mathesis, ξεκινάει μια νέα ενότητα που θα σου διδάξει δωρεάν πώς να χρησιμοποιείς όλες τις κύριες λειτουργίες της πιο πρόσφατης έκδοσης του Microsoft PowerPoint, ώστε να μπορείς να δημιουργείς δυναμικές και ταυτόχρονα ελκυστικές παρουσιάσεις. Eιδικότερα, θα μάθεις πώς να:

• περιηγείσαι στη διεπαφή (interface) του PowerPoint
• δημιουργείς νέες παρουσιάσεις από το μηδέν ή να χρησιμοποιείς έτοιμα θέματα
• προσθέτεις κείμενο, εικόνες, αρχεία πολυμέσων, πίνακες, γραφήματα και διαγράμματα
• μορφοποιείς τα στοιχεία που προσθέτεις στις διαφάνειές σου
• προσθέτεις κίνηση σε διαφάνειες και στοιχεία για να εμπλουτίσεις τις παρουσιάσεις σου και να τις κάνετε περισσότερο διαδραστικές

Με σαφείς και συνοπτικές οδηγίες, βήμα βήμα, θα μάθεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να περιηγείσαι με άνεση στο πρόγραμμα, να δημιουργείς τις δικές σου παρουσιάσεις καθώς και να επεξεργάζεστε έτοιμα πρότυπα και παρουσιάσεις τρίτων.

Διδάσκων του μαθήματος είναι Στέφανος Βαμβάκος, Επικοινωνιολόγος της Επιστήμης, δημιουργός του καναλιού στο Youtube «Καθημερινή Φυσική» και η έναρξη του μαθήματος θα γίνει την 18 Απριλίου 2022 και θα διαρκέσει 5 εβδομάδες. 

σ.σ: Τα μαθήματα του Mathesis προσφέρονται δωρεάν και έτσι θα συνεχίσουν. Μπορείς να τα παρακολουθήσεις μέχρι τέλους και να συμμετέχεις στα εβδομαδιαία τεστ και την τελική εξέταση. Στο συγκεκριμένο μάθημα θα σου ζητηθεί -προαιρετικά- ένα μικρό αντίτιμο  των 30€ για την έκδοση της βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης, εφόσον βέβαια την δικαιούσαι έχοντας εξασφαλίσει την απαιτούμενη ελάχιστη επίδοση του 50%. 

• Εγγράψου στο μάθημα: Εισαγωγή στο Microsoft PowerPoint 2021


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram